Gezinsviering met jeugdkoor en tienergroep in Nicolaaskerk

23/08/2012

Op zondag 2 september om 12:00 uur wordt er in de Nicolaaskerk weer een Gezinsviering gehouden. Deze Eucharistieviering wordt voorgegaan door Kapelaan Julius Elferink en muzikaal ondersteund door het Jeugdkoor van de Nicolaaskerk. Ook wordt er deze maand aansluitend aan de Gezinsviering van start gegaan met een tienergroep.

Gezinsviering

Elke eerste zondag van de maand vindt er in de Nicolaaskerk een Gezinsviering plaats. Deze viering is speciaal gericht op ouders en kinderen. Voor de aanwezige kinderen is er na het zingen van het openingslied de mogelijkheid om naar de kinderclub te gaan. Daar lezen twee vrijwilligsters bijbelverhalen met de kinderen en wordt er met elkaar getekend en geknutseld. Uiteraard mogen kinderen die dat willen ook bij hun ouders in de kerk blijven. Een aantal kinderen werkt ook mee aan de viering, bijvoorbeeld door het voorlezen van de lezingen, het assisteren van de priester bij de Mis of het rondgaan met de collecte.

Jeugdkoor

Tijdens de maandelijkse Gezinsviering zingt het Jeugdkoor van de Nicolaaskerk. Dit koor bestaat twee jaar en staat onder leiding van dirigente Barbara Dogger, zij begeleidt het koor tijdens de viering op de piano. Het jeugdkoor bestaat inmiddels uit een aantal enthousiaste leden, maar nieuwe leden zijn altijd welkom. Er wordt elke vrijdagavond van 18:45 tot 19:30 uur in de Nicolaaskerk gerepeteerd.

Tienergroep

Aansluitend aan de Gezinsviering op zondag 2 september, vanaf 13:00 uur, zal voor de eerste keer de tienergroep bij elkaar komen. Alle jongeren vanaf 11 jaar zijn van harte welkom om zich bij de groep aan te sluiten. De begeleiding is in handen van Kapelaan Julius Elferink en twee vrijwilligsters, de groep komt in principe maandelijks bij elkaar. In de toekomst zullen er ook uitstapjes naar bijvoorbeeld het Moeder Teresa huis in Amsterdam, de Kapeldag in Heiloo en naar het Missiehuis Aaf Beers in Volendam worden georganiseerd.

Het adres van de Nicolaaskerk is Kaasmarkt 15 in Purmerend. Voor meer informatie: www.rkparochiepurmerend.nl (hoofdstuk Jeugd).

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *