Gezellig fietsen met de Uitjes- en vriendengroep Purmerend

12/05/2022

De Uitjes- en vriendengroep Purmerend gaat er weer opuit. Op zondag 15 mei vertrekt de groep om 11.00 uur vanaf het NS station aan het Beatrixplein voor een gezellige fietstocht. Deze keer gaat het via Den Ilp en Landsmeer naar Amsterdam- Noord. Dan door het Florapark richting de pont Buikslotermeer. Over de IJtunnel gaat de rit verder naar Nieuwendam-Noord, over het Noordhollands Kanaal, door het park naar de Buikslotermeerdijk en via de Slochterweg weer richting Purmerend.

John Elzenaar: “Meedoen is gratis en we stoppen regelmatig onderweg om te rusten en iets te eten of te drinken, maar consumpties zijn voor eigen rekening.”  Wie mee wil, moet zich wel even aanmelden via www.uitjesenvriendengroep.nl of sportieve@uitjesenvriendengroep.nl. Meer info is te vinden op facebook uitjes en vrienden groep Purmerend. John is telefonisch te bereiken op 06 10410164.

Tegen de muur te kijken
John organiseert graag leuke dingen voor de mensen. In zijn jonge jaren fan van de Beatles en redacteur van de fankrant en jaren later organisator van uitjes voor ‘Maatjes zoekt Maatjes’ op de website Seniorweb. Via Facebook en de eigen website van de Uitjes- en vrienden groep organiseert John geregeld (fiets)tochtjes. John houd er niet van om alleen te zijn. “Thuis zit je ook maar tegen de muren aan te kijken en als ik ga fietsen voel ik mij een beetje de eenzame fietser. Met deze website wil ik naast fietstochten ook verdraagzaamheid uitdragen, waardoor mensen met respect met elkaar omgaan. Het moet vooral gezellig zijn. Iedereen kan informatie over uitjes of andere leuke dingen op de site plaatsen, bijvoorbeeld activiteiten in de wijkcentra.”

Voor eigen rekening
John gaat er zelf op uit om een leuke route in elkaar te zetten en kort tevoren nog een keer om te controleren of alles nog in orde is en er geen fietspaden zijn afgesloten. Hij vindt het leuk om alles te organiseren, maar zijn financiële middelen zijn beperkt. Hij stippelt de route uit, begeleidt het gebeuren, en zorgt dat informatie, verslagen en foto’s op de website komen. Dat kost natuurlijk geld, maar met kleine bedragen uit verschillende bronnen weet hij het echter wel te redden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.