Geslaagde bewonersavond HOP Weidevenne

21/03/2019

Op 20 maart kwamen ruim vijftig belangstellenden naar de door de Bewonersgroep HOP Weidevenne georganiseerde inloopavond in Grand Café Heel Europa. HOP staat voor HondenOntmoetingsPlaats, en doel was om bewoners te informeren over de huidige stand van zaken. Na een korte introductie gingen bezoekers bij de diverse tafels met borden, waar de plannen op grote kaarten waren aangegeven, in discussie en gaven vrijwilligers uitleg. Naast de vrijwilligers waren ook wijkmanager Michael Lanting en gemeentemedewerker Willem van Kranenburg aanwezig om een en ander toe te lichten.

De bewonersgroep is sinds 2017 bezig om veilige plekken te creëren, waar honden kunnen loslopen en met elkaar kunnen spelen. Na een eerdere bewonersavond op18 april 2018 zijn de plannen, naar  aanleiding van opmerkingen en adviezen van bewoners en gemeente, aangepast. De nieuwe plannen/voorstellen zijn: locatie langs de A7 (Antwerpenhaven/Wolgalaan), locatie Barbadosstraat (nieuwe optie) achter het flatgebouw en twee locaties in het recreatiegebied Purmerland.

Prullenbakken
Uit de reacties blijkt dat veel bewoners graag bordjes/paaltjes met de melding ‘Opruimplicht’ op de uitlaatgebieden willen, zodat hondenbezitters aangesproken kunnen worden als ze de drollen gewoon laten liggen. Ook waren er verzoeken voor het plaatsen van prullenbakken, waar zakjes met hondenpoep in gedeponeerd kunnen worden. ‘Je gaat niet een half uur met een zakje rondlopen als je hond aan het begin van een wandeling heeft gepoept, dan zou een prullenbak op diverse plekken fijn zijn’. Sommigen zien liever een uitlaatgebied op een andere plek, en veel bewoners staan versteld van de onbeschoftheid van hondenbezitters. Een duidelijke reactie was: “Iemand veegt het kontje van z’n hondje af en laat vervolgens de drol met papier en al gewoon op de straat liggen!” Er waren ook leden van een Vereniging van Eigenaren aanwezig die spraken namens de leden.

Alle opmerkingen en verzoeken zijn genoteerd op enquêteformulieren en deze zullen verwerkt en besproken worden door de HOP Weidevenne, samen met de gemeente. De uitkomst hiervan zal direct gecommuniceerd worden via de facebookpagina Hop Weidevenne en uiteraard via deze website.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. nel schreef:

    Geheel mee eens ,geen poep op de stoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *