Genomineerden Lokaal Compliment 2020 bekend

23/12/2020

Lokaal Compliment 2019

Dertig organisaties zijn deze keer voorgedragen voor een compliment, er zijn uiteindelijk tien genomineerden uitgekozen. De winnaar wordt bekend gemaakt op 31 december om 18.30 uur in de uitzending van RTV Purmerend. De winnaar krijgt een bedrag van €.1.000,- en daarnaast stelt de Rabobank Waterland en Omstreken een extra prijs van € 500,- beschikbaar. De acht overige genomineerden krijgen een aanmoedigingsprijs van € 250,- van de gemeente.
De jury bestaat uit wethouder Harry Rotgans, directeur-particulier bij de Rabobank Rob de Neve en lid van de Raad van bestuur bij de Zorgcirkel Monique Cremers. Zij maken de winnaars bekend.

Genomineerden zijn, in willekeurige volgorde:

Stichting Het Licht in Ons
Deze pas opgerichte stichting kijkt naar wat mensen voor elkaar kunnen betekenen. Het eerste project was het uitdelen van maaltijden aan mensen die het financieel zwaar hebben.

Vereniging Vervoer Ouderen
De VVO verzorgt vervoer voor ouderen van deur tot deur. Het werkgebied is Purmerend en wijde omgeving met ritten onder andere voor ziekenhuisbezoek, boodschappen doen op visite of naar een club.

Wandelgroep Triton
Deze vrijwilligers wandelen elke week met ongeveer vijfentwintig ouderen verschillende afstanden. Na afloop wordt samen koffie gedronken bij Wijkplein Where.

Hospice In Vrijheid
In het hospice wordt zorg geboden aan mensen in hun laatste levensfase. Het is een Bijna-Thuis-Huis (BTH) en een particulier initiatief zonder winstoogmerk. De organisatie draait geheel op vrijwilligers.

FC Purmerend
Deze voetbalvereniging is opgericht in 1926 en heeft het thuishonk op Sportpark Weidevenne. De club wordt geheel gerund door vrijwilligers.

Stichting Wij Allemaal
Het Inloophuis is een laagdrempelig centrum voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten. Het doel is mensen te ondersteunen, zodat ze gesterkt de draad weer kunnen oppakken.

Dijklander Ziekenhuis
De coronazorg heeft veel gevraagd van het ziekenhuis. Dat geldt ook voor de 450 vrijwilligers die werkzaam zijn in het ziekenhuis.

Stichting Purmerendse Voedselbank
De Voedselbank zorgt met ruim 45 vrijwilligers dat wekelijks gemiddeld 135 gezinnen een steuntje in de rug krijgen met een voedselpakket en aan de andere kant. voorkomen zij voedselverspilling.

Vrijwilligers Molentocht
Hier wonen mensen die intensieve zorg nodig hebben en mensen met dementie (verpleeghuis). Molentocht is een onderdeel van Zorgcirkel en kan niet zonder vrijwilligers.

Stichting Mee-Doen / Maria Deen
De stichting probeert mensen die niet meer meedoen weer bij de samenleving te betrekken. Bijvoorbeeld mensen met een beperking, mensen met een kleine beurs en mantelzorgers. De stichting biedt een luisterend oor, organiseert uitjes en wijst de weg naar instanties.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *