Gemeente bedankt vrijwilligers wijkkerngroepen

28/04/2011

wethouder Roald Helm houdt toespraak

Op woensdag 27 april was er een gezellige bijeenkomst voor alle bewoners die zich via de diverse wijkkerngroepen vrijwillig inzetten voor de gemeente Purmerend. Alle wijkkerngroepleden en/of werkgroepen waren hiervoor uitgenodigd door wijkmanager Anja Bonnes op het Stadhuis.

Roald Helm, wethouder bewonersparticipatie, bedankte alle aanwezigen voor hun inzet in de wijken. Dankzij de belangeloze inzet van deze vrijwilligers in de wijkkerngroepen heeft de gemeente een direct contact met de bewoners in de wijk. Roald Helm noemde als voorbeelden: Het maken van een mozaïekbank, het houden van buurtfeesten, meelopen met de wijkschouw. Daarnaast zijn het ook vrijwilligers die ervoor zorgen dat de wijkkranten acht keer per jaar gemaakt worden.

Roald Helm noemde de inzet van de bewoners dan wel vrijwillig maar zeker niet vrijblijvend. Alle aanwezigen steken veel vrije tijd in het beter maken van hun wijk of meepraten over oplossingen.

Het was voor de eerste keer dat de gemeente op deze manier zijn vrijwilligers bedankte. Het werd door iedereen erg op prijs gesteld en was zeker voor herhaling vatbaar.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *