Geen handje contantje voor kerstbomen en vuurwerk dit jaar

21/12/2020

Toen de gemeentemannen verleden jaar in Weidevenne kwamen aanrijden, stonden de eerste klanten al te wachten om het verzamelde vuurwerkafval in te leveren. Er werd maar liefst bijna achtduizend kilo ingeleverd en ook de volgende dag waren de inleverklanten met de kerstbomen al vroeg op pad. Ruim 730 bomen werden naar het Abel Tasmanplein gebracht en de jeugd ging  met een leuk zakcentje naar huis.  Dit jaar gaat het helaas anders .  

Vanwege het landelijk vuurwerkverbod, kan deze keer het nieuwe jaar alleen worden ingeluid met sterretjes, knalerwtjes en sierfonteintjes. Daarom is er dit jaar geen inzameling van vuurwerk. Het advies van de gemeente is om komende tijd nog om zoveel mogelijk thuis te blijven. ,,Een kerstboominzameling waarbij inwoners op pad gaan, past hier niet bij. Daarom worden de kerstbomen na de feestdagen opgehaald. Leg de kerstboom op een plek die goed bereikbaar is voor onze vrachtauto’s en het verkeer niet belemmert. Wij komen ze dan ophalen:”

Geen record
Vaste klant Erik wilde zijn vorig jaar record van 420 kilo vuurwerk verbeteren, maar moest met 667 kilo zijn meerdere erkennen in specialisten met 700 en zelfs 1200 kilo. Helaas kan zijn nieuwe poging deze keer niet doorgaan. Ook met de kerstbomen zal er geen nieuw record komen.

De kerstbomen  worden opgehaald door de gemeente op: 

  •  maandag 4 en 11 januari in Purmer-Zuid en langs de Westerweg
    •    dinsdag 5 en 12 januari in Overwhere en Wheermolen
    •    woensdag 6 en 13 januari in Gors en Centrum/Bloemenbuurt
    •    donderdag 7 en 14 januari in Purmer-Noord
    •    vrijdag 8 en 15 januari in Weidevenne en Hazepolder

Leg de kerstboom op een plek die goed bereikbaar is voor de vrachtauto’s en het verkeer niet belemmert. 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *