Geef me de vijf:  Paul van Meekeren

26/03/2019

Paul van Meekeren, getrouwd en twee kinderen, woont sinds 2000 in Weidevenne. Daarvoor woonde hij een paar jaar in Amsterdam, maar is opgegroeid in Castricum, ‘een leuk dorp vlak aan de duinen en de zee’. Na commissielid voor de fractie van D66 en raadslid werd hij in 2018 benoemd als wethouder met in zijn portefeuille Communicatie en bewonersparticipatie, Energietransitie, Dierenwelzijn, Beusebos/Kom A7, Duurzaamheid en milieu, Onderwijs, Jeugd/jongerenwerk en Wijkwethouder Weidevenne.

De redactie vuurde vijf vragen op hem af.
1/ Wat was uw eerste baantje?
Mijn eerste werkgever was Albert Heijn in Castricum. Net als zoveel scholieren nu in Purmerend ook bij supermarkten werken, was ik daar vakkenvuller en verkoopmedewerker tijdens mijn school- en studietijd. Vervolgens ging ik fulltime werken en rolde ik al snel in de wereld van sales en marketing bij bedrijven als IBM en Deloitte. Mijn laatste baan was manager bij een consultingbedrijf (professioneel advies) op het gebied van rails en duurzaamheid. Dat laatste onderwerp had al steeds vaker mijn aandacht, want ik maak mij zorgen over het milieu en hoe we als mensheid deze aarde echt overbelasten.

2/ Wat maakt het leuk om wethouder te zijn?
In juli 2018 ben ik na intensieve onderhandelingen tussen de verschillende partijen voor D66 wethouder geworden. Een prachtige uitdaging met een even mooie portefeuille. De onderwerpen zijn wat mij betreft ook nog eens een mooi geheel, want voor mijn kinderen wil ik graag een betere wereld achterlaten.

Voorlezen op school

3 / Is het wethouderschap wat u er van verwachtte?
Wethouder zijn is echt een ontzettend leuke baan. Je moet van meerdere markten thuis zijn en maakt kennis met heel veel aspecten van de stad.

4/ Wat is u tot op heden het meest bijgebleven als wethouder?
Een van mijn favoriete momenten is de collegevergadering op dinsdag, waar we als wethouders samen met de burgemeester en de gemeentesecretaris (directeur van de gemeentelijke organisatie) zaken bespreken die de stad aangaan en beslissingen nemen. Maar ook de dagelijkse contacten met inwoners en ambtenaren geven energie en motiveren om aan de slag te gaan voor Purmerend.

5/ Zien we u in de toekomst in de landelijke politiek?
Het wethouderschap is alles wat ik ervan verwachtte, een gevarieerde functie en voel ik me na zoveel jaar absoluut een Purmerender. Ik ben onze stad, en het “stadje”, erg gaan waarderen! Hopelijk ben ik nog wel even actief in de lokale politiek, want landelijke aspiraties heb ik vooralsnog niet.

Op stap met de wijkmanager

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. Ria Evertse schreef:

    Ik zou het zeer op prijs stellen als het wat aan het vuurwerk dat een paar maanden rond de jaarwisseling wordt afgestoken in de tunnels van station Weidevenne . Volgens mij moet jij en de buren daar net als wij van de appartementen Yellowstone erg veel last van hebben . Maar al jaren is er geen beleid om dat tegen te gaan .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *