Geblinddoekt groente proeven

07/03/2019

Floor (l) en Morris (r) ontvangen het Groentediploma

Woensdag 6 maart gaf wethouder Harry Rotgans het startsein voor de Week voor de Gezonde Jeugd. Dit gebeurde met de door Spurd en JOGG-Purmerend georganiseerde activiteit ‘geblinddoekt groente proeven’ bij Albert Heijn XL aan de D. Kooimanweg  in Purmerend. Tijdens  de Week voor de Gezonde Jeugd, van 11 tot en met 15 maart, worden initiatieven die bijdragen aan een gezondere omgeving voor kinderen in Purmerend in het zonnetje gezet met als sluitstuk een pop-up sportspektakel tijdens de stakingsdag voor het onderwijs.

Onder toezicht van de wethouder gingen bij een feestelijk gedekte tafel de zwarte brillen op en proefden kinderen dapper acht soorten groente. Niet alles werd als lekker ervaren, maar vrijwel alle jonge deelnemers wisten feilloos de namen van de voorgeschotelde groente op te noemen, van komkommer tot maïs en van paprika tot wortel. Met behulp van ouders, opa’s en oma’s en de wethouder werden de namen opgeschreven, gecontroleerd en kregen de deelnemers als beloning een groentediploma.

Sportspektakel
Op vrijdag 15 maart, stakingsdag van het onderwijs, organiseert Spurd een pop-up sportspektakel in De Kraal en De Vaart, waarbij ook geblinddoekt groente proeven op het programma staat, van 10.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie: http://www.spurd.nl/JOGG-Purmerend of de  WijkSportCoach a.bakr@spurd.nl (Centrum en Gors) / g.wit@spurd.nl (Weidevenne).

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *