Gamen zonder drempels in H20 Esports Campus

02/10/2021

Dinsdag 5 oktober wordt in H20 Esports Campus aan de Spinnenkop in Purmerend het gratis toegankelijk evenement Gamen zonder Drempels gehouden. Het evenement wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Toegankelijkheid. Vorig jaar kon het vanwege corona helaas niet doorgaan en de organisatie probeert het dit jaar opnieuw. Mensen met een beperking (vanaf 8 jaar) kunnen zonder drempels komen gamen en mogen één begeleider en een gast, bijvoorbeeld een familielid of vriend(in), meenemen.

Er zijn drie tijdsloten: tussen 14.00 en 16.00 uur, tussen 16.00 en 18.00 uur en 20.00 uur. Er is ruimte voor honderd personen per tijdslot. Deelname is gratis en bezoekers krijgen twee bonnen voor een drankje en bon voor een hapje. Let op: reserveren is verplicht.
Activiteiten

Virtual Reality – Duik in een nieuwe wereld met een VR set. Look rond in een landhuis hoog in de bergen, sla blokjes kapot op de maat via het spel Beat Saber of neem het tegen elkaar op met virtueel lasergamen.

Esports Wall – Interactief sporten met verschillende mini games op een eigen veld. Probeer de highscore te halen of versla je tegenstander met spellen zoals voetbal, darten. Spave invaders en nog veel meer.

F1 sim Racing – Zet je schrap voor je eerste avontuur in één van de tien racing Seats. Race met elkaar op een professioneel circuit, pak pole position en wees sneller dan de rest.

Playstation – Op de Playstation vind je leuke, toegankelijke spellen zoals het autovoetbalspel  Rocket League of het vechtspel Street Fighter. Pak de controller en neem het op tegen je buurman/vrouw.

Rabo Esports Stadium – Muziek via het nieuwe geluidssysteem van Bose en eventueel videoweergave op 30m2 aan LED schermen

Gamen zonder drempels wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Cripple X, H20 Esports Campus, Toegankelijk Purmerend, Odion, Prinsenstichting en Gemeente Purmerend. Locatie Spinnenkop 2-3 in Purmerend, naast de PSG Nelson Mandela en de atletiekbaan.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *