Files bij afscheid wethouders

25/05/2018

Lange rijen stonden donderdagmiddag in de foyer van de Purmaryn. Wethouders Hans Krieger en Roald Helm namen afscheid van de Purmerendse politiek en voor beiden vormden zich een lange file om de hand te schudden en in veel gevallen een cadeau aan te bieden. In de grote zaal werden de vertrekkende wethouders toegesproken door burgemeester Don Bijl, Jan Peter Dompeling, fractievoorzitter VVD en Ernst Ankersmit, voormalig fractievoorzitter Stadspartij. De burgemeester nodigde de wethouders op het podium, waarna ze de Eremedaille van de stad Purmerend kregen overhandigd.

Daarna volgde een interview met in korte tijd veel openhartige antwoorden. De bekende singer-songwriter Billy Maluw zorgde voor muzikale intermezzo’s met ‘A bridge over troubled water’ voor Hans Krieger en een indrukwekkend pianospel voor Roald Helm.

Roald Helm was tien jaar wethouder en daarvoor 16 jaar raadslid van de Stadspartij (voorheen P93). Op 1 juni verhuist hij vanuit Weidevenne naar Curaçao, waar hij is geboren. Hans Krieger was 16 jaar raadslid en twintig jaar wethouder voor de VVD. Ook hij gaat verhuizen (eind 2019), maar dan náár Weidevenne.

Ernst Ankersmit

Jan Peter Dompeling

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *