Fietssuggestiestroken op Sluisbrug

01/08/2019

Van augustus tot en met november 2019 worden er onderhoudswerken uitgevoerd aan de Sluisbrug. Beton en metselwerk wordt gerepareerd en de brug wordt geschuurd en geschilderd. Het werk wordt uitgevoerd met een hoogwerker, waardoor een deel van de brug zal worden afgezet en verkeerregelaars het verkeer regelen. In het najaar vindt groot onderhoud plaats, waarvoor de brug gedurende acht weken gestremd is voor de scheepvaart.

Het dek krijgt een nieuwe asfaltlaag en nieuwe belijning. Aan beide zijden komt een zogenoemde fietssuggestiestrook in rood asfalt met in het midden een rijbaan in zwart asfalt. De voetpaden blijven gehandhaafd. Tijdens de laatste twee weken van de stremming wordt de val (brugklep) uit de brug gehesen om de werkzaamheden op een andere plek zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Wegverkeer kan dan geen gebruik maken van de brug en wordt door middel van bebording omgeleid.

De afsluiting voor het wegverkeer (ook fietsers en voetgangers!) vindt plaats in de periode 4 november 2019 tot en met 29 januari 2020 en duurt maximaal twee weken. Of er een voorziening (noodbrug?) voor voetgangers komt is (nog) niet bekend. Voor vragen: Servicepunt van provincie Noord-Holland,  telefoon 0800-0200-600 of e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.

Nepfietsstrook
Wat is een fietspad en wat is een fietsstrook? Op de website van De Fietsersbond staat het volgende te lezen: ‘Een fietspad is een fietspad als het bord G11 (het blauwe bord met de witte fiets) rechts naast het pad staat. Dan ben je als fietser verplicht er te rijden. Fietsstroken heb je in drie soorten: fietsstroken met doorgetrokken streep, met onderbroken streep en zogenoemde fietssuggestiestroken. De eerste twee zijn voorzien van een op de weg geschilderd fietssymbool. Autobestuurders mogen de strook wel rijdend overschrijden, maar ze mogen fietsers daarbij niet hinderen. Een fietssuggestiestrook (stippellijn zonder fietssymbool) is een nepfietsstrook.  Als fietser ben je niet verplicht erop te rijden, al denken veel automobilisten van wel. De Fietsersbond is geen voorstander van fietssuggestiestroken’.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

5 comments

 1. Maarten Kuiper schreef:

  Ik denk dat voor mensen uit onze wijk die slecht ter been zijn moet er een nood oplossing komen.
  Anders kunnen ze niet naar de binnenstad. Ook mensen zonder auto.

 2. Aliëtte schreef:

  Groot gelijk, heb er al over gebeld met de afdeling. Zou teruggebeld worden, maar nog niets gehoord! Dus naar weer bellen!

 3. Piet Jonker schreef:

  Servicepunt van provincie Noord-Holland, telefoon 0800-0200-600 of e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.

 4. jan albers schreef:

  Belangrijke beslissingen worden vaak vlak voor het zomerreces genomen,zodat er geen weerwoord uit de gewone burgerij komt.

 5. Jan schreef:

  Hoe veilig is een nepstrook voor fietsers op een dergelijk smalle monumentale provinciale brug?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *