Fietspad Purmersteenweg vier weken afgesloten

06/10/2019

In 2018 is er een informatieavond geweest over het herinrichten van het fietspad aan de Purmersteenweg. Toen is afgesproken om de tegels eruit te halen en het fietspad te asfalteren. Ondertussen is het ontwerp aangepast. Het fietspad blijft op de bestaande plek en het voordeel hiervan is dat de beplanting kan worden behouden. De voorbereidende werkzaamheden beginnen in de week van 7 oktober en in de weken van 14 oktober tot en met 8 november is het uitvoerende werk: alleen doordeweeks en overdag.

Het fietspad is vier weken buiten gebruik en de weg naar het gemeentehuis is drie dagen dicht. Tijdens de werkzaamheden is er een omleiding voor fietsers. Langs de Purmersteenweg worden enkele parkeerplaatsen afgesloten. Het trottoir blijft bereikbaar. De Magnoliastraat wordt drie dagen afgesloten in deze periode, maar de precieze dagen zijn afhankelijk van het weer. De afsluiting wordt dan met borden aangegeven. Op deze dagen is er een omleiding en er zijn verkeersregelaars aanwezig.

Worteltunnel
Ter bescherming van de bomen wordt in de bocht van het fietspad ter hoogte van huisnummers 8-12 een zogenaamde wortelbrug aangebracht. Een wortelbrug bestaat uit cassettes die op het zandbed worden geplaatst. De kunststof cassettes vormen een aaneengesloten brug en in de holte zit lucht. De boomwortels stoppen met groeien wanneer ze de ruimte met lucht bereiken. Op deze manier wordt schade aan het wegdek voorkomen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. Han Cozijn schreef:

    hopelijk zorgt men ook dat het rioleringsstelsel in het fietspad wordt gerepareerd. er is daar geen put die nog water af kan voeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *