Fietspad Purmersteenweg opnieuw aangepakt

20/11/2019

Het fietspad langs de Purmersteenweg is geasfalteerd en hobbels, bobbels en losliggende tegels, waar veel over werd geklaagd, zijn verleden tijd. Tijdens de gebruikelijke kwaliteitscontrole door de gemeente en aannemer na de oplevering bleek echter dat kwaliteit van het asfalt niet te voldoen aan de gestelde eisen. Bij regen blijft er te lang water op het fietspad staan waardoor de kans groot is dat het sneller glad wordt bij vorst. Inmiddels heeft de aannemer actie ondernomen om het risico te beperken.
Om het water beter en sneller door te laten is de bovenlaag er plaatselijk afgefreesd.  Begin 2020 zal het fietspad zijn definitieve deklaag krijgen. De kosten voor deze werkzaamheden worden voor rekening van de aannemer uitgevoerd.

Wortelbrug
Het fietspad is enkele weken buiten gebruik geweest, mede doordat ter bescherming van de bomen een zogenoemde wortelbrug aangebracht. Deze bestaat uit cassettes die op het zandbed worden geplaatst. De kunststof cassettes vormen een aaneengesloten brug en in de holtes zit lucht. De boomwortels stoppen met groeien wanneer ze de ruimte met lucht bereiken. Op deze manier wordt schade aan het wegdek voorkomen.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *