Fietsersbond wil nieuw fietspad naar Zaandam

14/08/2017

Het toenemende autoverkeer vanuit Hoorn en Purmerend naar Amsterdam en Zaandam kost veel geld aan investeringen en gaat vaak ten koste van de natuur. Om meer automobilisten op de fiets te krijgen pleit de Fietsersbond Zaanstreek voor een nieuw fietspad langs de spoorbaan tussen Purmerend en Zaandam.

In de Corridorstudie A7 van de provincie Noord-Holland (rechttrekken van de A7) wordt een fietsroute aangegeven via de Zuiderweg door Wijdewormer, maar dat is volgens de fietsersbond een gevaarlijke onderneming. Automobilisten rijden er geregeld veel te hard, er rijden grote vrachtwagens, en tractoren met aanhangers hebben soms de hele weg nodig. ’s Ochtends en ‘s middags is de weg zelfs enige tijd afgesloten voor het overbrengen van vee en daarnaast is de verlichting niet optimaal.

De Fietsersbond Zaanstreek vraagt het ministerie daarom een onderzoek te doen naar een nieuwe route langs de spoorbaan tussen de Stationsstraat in Oostzaan en het Wormerpad. Met een verbinding naar de Melkweg in Weidevenne ontstaat hiermee een aansluiting op het centrum van Purmerend. 

Foto’s :De voor fietsers als gevaarlijk bestempelde Zuiderweg.
Traject van het nieuwe fietspad.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *