Fiets mee met het Gilde op 28 juli

25/07/2019

Dik Trom Museum Etersheim

Het Gilde Purmerend organiseert op zaterdagen (en op afspraak op aangepaste dagen en tijden) de inmiddels bekende historische stads- en architectenwandelingen. Naast het wandelen kunnen liefhebbers nu ook mooie en interessante fietstochten in de omgeving van Purmerend maken. Het zijn gezellige fietstochten met historische en natuurlandschappelijke aspecten, waarbij de gidsen op veel plekken uitleg geven. Deze tochten worden gereden op elke laatste zondag van de maand. De tocht is ongeveer 35 km lang.

Deze fietstocht gaat in noordelijke richting langs de Beemsterringvaart, naar Hobrede en vervolgens via Oosthuizen en Etersheim met het Dik Trommuseum ( zie foto) door het laagste punt van Noord-Holland via de IJsselmeerdijk naar Edam (waar eventueel het museum met de drijvende kelder kan worden bezocht (denk aan Museumkaart). Via de Purmerringvaart gaat de route naar Kwadijk, tot de Beemsterringvaart en langs dit water terug naar Purmerend. Het vertrek is om 13.30 uur bij de VVV-museumshop in de Peperstraat, om de hoek bij het Purmerends Museum.

Kinderen gratis
Opgeven uiterlijk vrijdagochtend vóór de tocht gereden wordt bij de museumshop. Openingstijden dinsdag – vrijdag 10 – 16 uur en zaterdag 12 – 16 uur). Telefoon 0299 207022. Deelname € 3,50 per persoon. Kinderen gaan gratis mee.

Laatste fietstocht
Op 25 augustus wordt de laatste fietstocht van dit jaar gehouden, deze gaat langs de drie ringvaarten van Purmerend. De afstand is 33 km. Voor meer informatie: VVV-museumshop of de coördinator van de fietstochten, telefoon 0299 428546.

VVV- museumshop

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *