Feestpaal voor 67 sociale huurwoningen in Weidevenne

18/10/2017

Er klinken al een poosje doffe klappen van de heimachine bij de Canberrastraat door Weidevenne en omstreken, maar op woensdag18 oktober ging de officiële feestpaal voor de bouw van 67 sociale huurwoningen en een jongerencentrum de grond in.

Tal van genodigden verzamelden zich ’s ochtends rond het bakfietsontbijtbuffet en na een welkomstwoord van Cees Tip, directeur-bestuurder van Intermaris, liet wethouder Hans Krieger weten ‘zeer verheugt te zijn met de bouw van 67 sociale huurwoningen.’ Het worden twee appartementencomplexen waarvan in één het nieuwe jongerencentrum wordt ondergebracht. De bestaande tijdelijke woningen worden omgezet naar een definitieve bestemming.

Nog even wachten
Stefan en Björn, vaste bezoekers van Columbuzz, knalden een fles (champagne?) tegen de twintig meter lange heipaal en klommen daarna op de enorme heimachine om het slaan van de feestpaal in goede banen te leiden. Volgens Björn werd het ook wel tijd voor nieuwbouw, want in het oude Columbuzz zaten de gaten in het dak en lekte het gebouw aan alle kanten. Het kan Stefan ook niet snel genoeg gaan, maar ze zullen echter nog even op hun nieuwe onderkomen moeten wachten, want de oplevering staat gepland in oktober 2018.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *