Feestelijke paal ‘Heel Europa’ geslagen

01/03/2013

De Wooncompagnie is, ondanks economisch zware tijden, van start gegaan met de bouw van het meest bijzondere project in zijn geschiedenis: Woon-zorgcomplex ‘Heel Europa’ aan de Genuahaven in Weidevenne. Het maar liefst negentien verdiepingen tellende gebouw is straks het hoogste in Purmerend.

Op donderdag 28 februari werd onder grote belangstelling een feestelijke heipaal geslagen door Elvira Sweet, gedeputeerde voor Cultuur, Bestuur en Zorg van de provincie Noord-Holland. Daarna begaf het gezelschap zich via de Melkwegbrug naar de aan het Tramplein afgemeerde feestboot, het ms Jordaan. Na enkele toespraken zongen de artiesten Eddie en Nancy het toepasselijke liedje ‘In heel Europa, mijn ouwe opa’ van Annie M.G. Schmidt.

Als verrassing onthulde wethouder Hans Krieger een afbeelding van de infotuin. Dit wordt een plek waar geïnteresseerden de bouw kunnen volgen en alle gewenste informatie kunnen krijgen. Deze tuin is een voorloper van de uiteindelijke binnentuin die in overleg met de bewoners en de buurt is gekozen en door Delva Landscape Architects wordt aangelegd.

Centraal punt

‘Heel Europa’ is een project met honderdenveertig sociale huurwoningen voor diverse doelgroepen, waarvan zeventien woningen worden geëxploiteerd door drie zorgpartijen voor bewoners met een indicatie. Daarbij komen vier groepswoningen voor vierentwintig psychogeriatrische ouderen. Het complex gaat het middelpunt worden van een woonservice zone. Er komt bijvoorbeeld een grand-café als ontmoetingsplek, een streekproductenwinkel en kinderopvang. Tevens komen er een kapper, een stomerij en een nachtpost. Deze voorzieningen worden geëxploiteerd door vier zorgpartijen onder de naam ‘Social Firm’. De oplevering staat gepland eind 2014.

Zodra bekend is wie in aanmerking komt en hoe en waar de aanvragen gedaan kunnen worden, kunt u dat lezen op deze website en in de Wijkkrant. We houden u op de hoogte. Kijk voor meer foto´s naar het webalbum.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. Dors schreef:

    Prachtig, alleen jammer dat er zoveel list en bedrog aan vooraf moest gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *