Feestelijke opening Medisch Centrum Kop West 

24/09/2019

Op vrijdag 2 februari 2018 sloegen initiatiefnemer Ahmed Muhamed, bijgestaan door zoons Emir en Imran, samen met wethouder Hans Krieger en Martin Eman, directeur van IJBouw BV, de symbolische eerste paal voor een gezondheidscentrum op Kop West. Inmiddels is het Medisch Centrum klaar en heeft de nieuwe wijk Kop West een complete gezondheidsvoorziening dichtbij huis en op loopafstand van het centrum. Het door EWP Purmerend B.V. ontworpen project bestaat naast het gezondheidscentrum op de begane grond uit 21 huur- en koopwoningen voor starters.

In dit nieuwe centrum zullen de praktijk van Ahmed Muhamed (fysiotherapie), huisartsenpraktijk Nota en Swart en apotheek de Ring nauw samenwerken. De verschillende disciplines hebben al ervaring opgedaan in andere delen van Purmerend.

Samenwerken
Ahmed Muhamed is van oorsprong een uit Irak afkomstige vluchteling, woont inmiddels al 20 jaar in Nederland, waarvan de eerste viereneenhalf jaar in een asielzoekerscentrum. Na de opleiding fysiotherapeut startte hij in 2010 een eigen fysiopraktijk in Purmerend.  Ahmed: “Ik ben blij en trots over dit resultaat, waar de patiënt centraal staat en verheug mij op de samenwerking. Ik heb altijd de ambitie gehad om een eigen Medisch Centrum te realiseren en dit is nu gelukt, mede dankzij de gemeente Purmerend. Het moest een centrum worden waar verschillende disciplines met elkaar samenwerken, want op die manier ontstaan er korte lijnen tussen de partijen en kunnen we elkaar versterken.”

Openingstijden
De fysiotherapiepraktijk is dagelijks overdag en ’s avonds open. De vier vaste huisartsen houden op donderdagavond spreekuur op afspraak. De apotheek is dagelijks open. Het laboratorium van SALT zal twee ochtenden per week aanwezig zijn voor bloedprikken. Medisch Centrum Kop West is makkelijk bereikbaar, is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt over twaalf eigen parkeerplaatsen.

Burgemeester Don Bijl
Iedereen wordt van harte uitgenodigd om op 27 september langs te komen en kennis te maken met alle disciplines. Om 16.30 uur gaan de deuren open, waarna burgemeester Don Bijl om 17.00 uur het Medisch Centrum Kop West officieel zal openen.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *