Feestelijke opening Kledingbank

20/12/2017

Op woensdag 19 december ging voor Chantal van Elsland en Anja Schoelitsz een lang gekoesterde droom in vervulling. Onder grote belangstelling opende wethouder Harry Rotgans de Kledingbank Purmerend en Omstreken in Zuidland aan het Abel Tasmanplein in Weidevenne. De wethouder sprak zijn waardering uit voor het initiatief, met name omdat het ‘zonder geld’ gaat. “Niet iedereen heeft het even goed en op deze manier worden ook mensen met een kleine portemonnee geholpen.” Rotgans was niet met legen handen gekomen, want na de opening toverde hij tot ieders verrassing een cheque van maar liefst vijfhonderd euro te voorschijn. Een waarderingssubsidie van de gemeente, waar de dames reuze blij mee waren.

Vanuit de huiskamer
Chantal: “In 2008 verhuisde ik naar Oostzaan en daar kwam ik voor het eerst armoede tegen. Mijn buren hadden helemaal niks en toen ben ik kleding gaan inzamelen. Het begon met een oproep op Hyves (nu Facebook) en na een paar maanden waren er dertig aanmeldingen. Nu zitten we al op driehonderd.” Middelpunt van het gebeuren was de huiskamer van Chantal, maar toen de kledingbank uit haar jasje begon te groeien ging ze, samen met compagnon Anja, op zoek naar een andere locatie . Met hulp van de gemeente en Clup Welzijn kwam de ruimte in Zuidland beschikbaar. Er wordt samengewerkt met onder andere het Sociaal Wijkteam, de Prinsenstichting en een naaigroep.

De Kledingbank is er voor iedereen die door omstandigheden onvoldoende kleding kan kopen, maar ook zijn ze op zoek naar kleding, schoenen, speelgoed, schoolspullen en klein huishoudelijk goed. Alleen schone en hele spullen zijn bruikbaar.
Openingstijden: Woensdag van 09.00 – 11.30 uur en donderdag en vrijdag van 18.30 – 20.30 uur. Contactpersoon / inname kleding: Chantal van Elsland, Masaistraat 107 Purmerend. Telefoon 06 47173826. Facebook:Kledingbank Purmerend,

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

2 comments

  1. Robin schreef:

    Gewoon een topper!!! (Toppers)!!! Blij om zulke fijne kennissen/vrienden te hebben!

  2. sa sa schreef:

    Heel goed iniatief! Rip chantal❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *