Feestelijke Wijkkrant Weidevenne in de bus

24/06/2022

Deze week wordt de Wijkkrant Weidevenne weer rondgebracht. Niet bij de Nee-Nee stickers en helaas ook niet in een groot gedeelte van de nieuwbouw in Weidevenne en Kop West. Wie toch de wijkkrant wil lezen kan terecht bij een aantal afhaalpunten en digitaal op deze website. Het is deze keer een feestelijke krant omdat de bouw van de nieuwe wijk alweer vijfentwintig jaar geleden is gestart. Het einde van de bouw is inmiddels in zicht en de wijk is na een kwart eeuw bijna voltooid.

Burgemeester
De feestelijke krant opent met de vraag waarom de gemeente Purmerend dit jubileum min of meer stilzwijgend voorbij laat gaan. Overigens iets dat in alle wijken zo is. Ook in misschien wel de oudste wijk van Purmerend (de Hazepolder) die al bijna een eeuw bestaat zijn alle jubileums door bewoners zelf georganiseerd. Overigens besteedt Weidevenner.nl veel aandacht aan het jubileum door middel van een reeks artikelen over de bouw van de wijk, van start tot finish. 

Soep en pannenkoeken
Vanwege het vijfentwintigjarig bestaan schrijft burgemeester Don Bijl een verhaal over de wijk en vertelt over de namen van de kwadranten, de ontwikkeling en de noodzaak van de grenscorrectie met de gemeente Landsmeer. Verder is er een mooi artikel over Sjon Leek, eigenlijk ook een burgemeester, maar dan van de schooltuinen. Sla, andijvie en konijnen, alles komt voorbij, zelfs soep en pannenkoeken.

Eline Ploch

Ouderen
Eline Ploch, ook een burgemeester, maar dan van verschillende websites, legt uit hoe de facebookpagina Wij Weidevenners werkt en hoe ze met het reglement omgaat. De ouderen worden niet vergeten en krijgen informatie over het beweeguurtje van Spurd bij FC Purmerend. Een klein jongetje heeft een moeilijke dag op het strand, maar daar leest u meer over in de column. Reuring bestaat twintig jaar en in de krant is een overzicht  van de voorstellingen te vinden. Natuurlijk zijn er weer de puzzels Ken je wijk en een Woordzoeker.

Nieuwsbrief
Geen wijkkrant ontvangen? Geen nood! Op weidevenner.nl zijn de wijkkranten Weidevenne en Centrum te vinden onder de knop digitale wijkkranten. Wilt u tussen we wijkkranten door op de hoogte blijven van het gebeuren in de wijk, meld u dan aan voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief .

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.