Feest op de Koemarkt

01/01/2018

Op Nieuwjaarsdag konden Purmerenders elkaar Gelukkig Nieuwjaar wensen op de Koemarkt en veel mensen kwamen dat ook daadwerkelijk doen. Naast het kussen en handen schudden kon men genieten van muziek en artiesten met als hoogtepunt een spetterend optreden van Ruth Jacott.

Burgemeester Don Bijl heette iedereen hartelijk welkom en gaf aan dat er veel gebeurd is in Purmerend: “ De bouw van een nieuwe sporthal en het organiseren van verschillende evenementen. Is Purmerend een saaie stad? Nee, zeker niet met een bruisende Koemarkt. Mensen wonen hier graag en er wordt veel gebouwd. Er komen er steeds meer banen, er zijn veel vrijwilligers actief en er is grote saamhorigheid. Ook is het een veilige stad, want uit onderzoek blijkt dat Purmerenders steeds meer tevreden zijn.” 

De burgemeester meldde echter ook minder goed nieuws:“ Er is een tekort aan sociale huurwoningen en jongerenhuisvesting. Dat knelt behoorlijk. Daarin zijn nog stappen te zetten en dat zal ook gebeuren.” Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen riep de burgemeester iedereen op te gaan stemmen. “Het is belangrijk. Laat u niet wijsmaken dat het niets uitmaakt.”

Terwijl het toegestroomde publiek werd getrakteerd op oliebollen, besloot de burgemeester zijn toespraak: ”Vanmiddag is het weer een mooi feest. Een feest van en voor alle Purmerenders. Laten we er met z’n allen een mooi en vreedzaam jaar van maken. Purmerenders: gelukkig en gezond 2018!

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *