Feest in de Melbournestraat in Weidevenne

23/06/2022

Foto Evert Ruis

Locoburgemeester Mario Hegger kwam op dinsdag 21 juni met een mooi boeket op de koffie bij het echtpaar Jan en Tini Stil-van Keppel ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk. Jan (85 jaar) en Tini (86 jaar) kwamen elkaar tegen in 1959 tijdens een NRV jongerenreis. In het Italiaanse Pallanza, gelegen aan het mooie en romantische Lago Maggiore, sprong de vlam over. In 1962 stapten ze in het huwelijksbootje en gingen samenwonen in de Watergraafsmeer in Amsterdam.

In 1965 besloten ze naar Purmerend te verhuizen, en kochten een woning in de Schiestraat. Dit was een officieel moment, want de koop werd gesloten in het stadhuis samen met de burgemeester, notaris, makelaar en bouwer aan tafel. Hierna heeft het echtpaar een tijd in Overwhere Noord gewoond. Inmiddels wonen zij al 13 jaar in Weidevenne.en hebben twee zoons en drie kleinkinderen.

Foto Evert Ruis

Vrijwilligerswerk
Tini heeft jarenlang vrijwilligerswerk gedaan bij de Hervormde Gemeente. In 1974 besloot zij haar werk als chemisch analiste weer op te pakken en ging parttime aan de slag bij Akzo Nobel in Amsterdan-Noord. Jan was hier al sinds 1966 in dienst. Ook Jan was actief betrokken bij de kerk; hij was deel van het IKV (Interkerkelijk Vredesberaad) en hield zich bezig met de Vrijwillige Bijdragen.

Sportief
In hun vrije tijd zijn Jan en Tini altijd sportief geweest. Tini werd lid van Nea Volharding en daarna GymNet Purmerend. Jan heeft gevolleybald bij Purvo, waar hij nog jaren penningmeester is geweest. Ook nu zijn ze beide nog wekelijks sportief bezig. Daarnaast hebben ze altijd veel gereisd met de tent en de caravan. Tegenwoordig bezoeken ze vaak een huisje in Dwingelo.
De redactie van Weidevenner.nl feliciteert het bruidspaar van harte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.