Feest bij Thijs en Many Kalverboer

20/09/2018

Op woensdag 19 september belde burgemeester Don Bijl, na een korte oversteek tussen gemeentehuis en Lindestate, aan bij het echtpaar Kalverboer. Thijs, toch wel wat gewend tijdens zijn lange politieke carrière, kreeg in eerste instantie, waarschijnlijk door de spanning, de deur niet open, maar even later stond de burgemeester dan toch binnen om het huwelijkspaar met een prachtig boeket te feliciteren. Thijs, nu 84, werd geboren in Ilpendam en ontmoette Many (nu 83) tijdens zijn diensttijd in Epe. Hij was op slag smoorverliefd en vier jaar later stapten ze in het huwelijksbootje en gingen inwonnen bij de ouders van Thijs. Ze kregen drie dochters en werden (over)grootouders van zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Thijs is geen onbekende in Purmerend. Hij werkte veertig jaar bij de Belastingdienst en zat ruim twintig jaar in de gemeenteraad. In 2018 ontving hij de Eremedaille van de Stad Purmerend en werd onderscheiden met een Koninklijke Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het echtpaar zit niet achter de geraniums, want Thijs doet nog alle dagen de boodschappen en neemt tijdens zijn tochtje naar de winkels alle tijd om met bekenden, die lopen en fietsen er genoeg in de binnenstad, even de politieke situatie in Purmerend vanaf de zijlijn door te nemen. Many speelde altijd graag kaartspelletjes en Rummikub. Woensdag (19 september) was de echte trouwdag, maar het feest wordt later groots gevierd met familie en kennissen.

De redactie van weidevenner.nl wenst het echtpaar veel geluk.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *