Extra maatregelen om ondernemers te ondersteunen

25/03/2020

Het zijn zware tijden voor veel ondernemers in Purmerend. De maatregelen om het coronavirus terug te dringen worden in veel sectoren hard gevoeld. De gemeente wil haar ondernemers helpen waar dat kan. Het college van B&W heeft daarom, in aanvulling op het landelijke noodpakket, lokale maatregelen vastgesteld om ondernemers te helpen. Ook is er een speciaal telefoonnummer geopend dat ondernemers kunnen bellen voor vragen of advies.
Loket Ondersteuning Ondernemers: (0299) 452 400
Een overzicht van alle landelijke en lokale maatregelen staat op www.purmerend.nl/ondernemers.
Het gaat om de volgende maatregelen:

  • Over de maanden maart, april en mei 2020 heft de gemeente geen precario.
  • Ondernemers kunnen uitstel van betaling van de OZB aanvragen. Dat kan door een e-mail te sturen naar invordering@purmerend.nlof te bellen met nummer (0299) 452 870.
  • Tot 1 juni 2020 stuurt de gemeente geen aanmaningen en dwangbevelen als een ondernemer achterstand heeft bij het betalen van gemeentelijke heffingen en belastingen.
  • De gemeente spoort eigenaren van bedrijfspanden nadrukkelijk aan coulant te zijn bij het innen van de huur.

De gemeente heeft een Loket Ondersteuning Ondernemers ingericht. Daar kunnen ondernemers uit Purmerend en Beemster met vragen terecht over de noodmaatregelen voor ondernemers. Het pakket van maatregelen vanuit de rijksoverheid en de gemeente is groot en divers. Het is niet gemakkelijk om te bepalen waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Ook is het soms een zoektocht bij welk loket ondernemers zich kunnen melden. Het tijdelijke Loket Ondersteuning Ondernemers van de gemeente adviseert en helpt hierbij. Het is tussen 9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur te bereiken op telefoonnummer (0299) 452 400.

Ondernemers: help elkaar
Naast de maatregelen waartoe nu is besloten, bekijkt de gemeente of er nog meer mogelijk is om Purmerendse ondernemers te ondersteunen. Mario Hegger roept ondernemers ook op elkaar te helpen, waar het kan, in deze moeilijke tijd: “Nu komt het erop aan om samen deze zware crisis door te komen.”

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *