Extacy snuffelen op de markt in Purmerend

13/04/2022

Nietsvermoedende marktbezoekers die gezellig tussen de kramen door liepen, keken dinsdagochtend toch wel even verrast op toen ze de wijkagent, hulppolitie van het ROC, handhavers  en dames in witte pakken in de gaten kregen. Maar geen paniek, het bleek een kraam van de gemeente in samenwerking met Noord-Holland Drugs Alert (NHDA) te zijn. Marktbezoekers werd verzocht even te snuffelen aan het speciale parfum om bewoners bekend te maken met de geur die vrijkomt bij een drugslab.

Veel voorbijgangers wilden wel even snuffelen en vooral bij ouderen kwam regelmatig een glimlach van herkenning op het gezicht. De geur van extacy was veelal onbekend, maar hier kwam een herinnering van lang geleden  boven drijven. De meest gehoorde opmerking was dan ook ‘hé, anijs’. Voor veel ouderen kwam de (goede?) oude tijd even weer tot leven. “Een boterham met gestampte anijsmuisjes en voor het slapen gaan een beker warme melk met anijsblokjes.” Jongeren, onbekend met anijs, reageerden met ‘kan je hier extacy krijgen’?

Ondermijning
Drugslabs zijn gevaarlijk, illegaal en trekken criminaliteit aan, zeker ook de afvalproducten die her en der in de natuur achtergelaten worden. Noord-Holland staat na Brabant tweede op de lijst van drugslabs en ook hier wordt opgetreden tegen ondermijning. Bewoners kunnen hierin meewerken door bij een vermoeden van een drugslab dit te melden bij de politie. Na het bezoek van de warenmarkt in Purmerend weten nu meer mensen, door even te snuffelen, welke de geur uit een drugslab komt.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.