Expositie deelnemers Coachingsatelier

14/06/2020

RK Kerkhof Overweersepolderdijk

Illy, Jelle en Maureen namen deel aan het coachingstraject KunstWerkt! van Cultuurhuis Wherelant en Reakt en poseren in de Kerkhof-galerie en beeldentuin aan de Overweersepolderdijk in Purmerend. Zij De expositie is geopend op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 27 juni t/m 12 juli van 13:00 – 16:00 uur. De tuin, waarin ook monumenten en beelden staan van Wil van Blokland, George van Heeteringen, Gerard Höweler, Co Latuhamina en Godelieve Smulders is dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur.

IllyLovesArt
Illy is opgegroeid in een familie waar altijd kunst en mooie antieke voorwerpen in huis waren. Mede dankzij een opleiding tot leraar Biologie en de invloed van haar vader heeft ze geleerd om écht te kijken. Details te zien, die anderen mogelijk missen en zich verwonderen over het vakmanschap en het vernuft van creaties, zowel in de natuur als in de kunst. Haar geheel eigen stijl doet door het spel van kleuren, lijnen en licht denken aan het impressionisme, een kunststroming waar ze als jong meisje al naartoe werd getrokken. “Het gebruikte materiaal helpt mij, daagt mij uit, het geeft mij begrenzing en nieuwe mogelijkheden om te experimenteren met vorm en kleur.”

Maureen van Rij
Maureen (Morien) van Rij woont sinds 20 jaar in Zaandam. Creatief gezien is zij heel breed geïnteresseerd. Zij houdt van expressie door gebruik te maken van veel lijnen en het liefst felle of opvallende kleurcombinaties. Wat haar aanspreekt is het toepassen van realistische symboliek die ze samenvoegt in haar krijtschilderijen, en ze volgt graag de vrolijke noot en de humor. Op het gebied van tekenen werkt zij het liefst met potlood en/of houtskool. In kleurrijk schilderwerk werkt ze graag met acrylverf en spreekt het haar aan dit te combineren met pastelkrijt. Aangaande keramiek houdt zij ervan om ook in de klei te tekenen, en van het uitkerven tot vormen of om met klei te beeldhouwen.

Jelle Verkuijlen
Jelle is geboren te Hoorn in 1982. Als kind had hij een brede belangstelling en een grote fantasie. Hij hield veel van tekenen en lezen. Na de middelbare school wilde hij studeren en begon met Industrieel Ontwerpen in Delft, maar dit ging niet goed. Toen probeerde hij  Biologie en daarna Natuurkunde in Amsterdam. Op zijn drieëntwintigste werd hij gediagnosticeerd met schizofrenie, waardoor hij een andere weg moest zoeken. Hij bleef wel creatief en hield zich bezig met game-design en raps. In 2012 volgde een zware psychose, waaruit hij ik langzaam herstelde. Nu houd hij zich vooral bezig met schilderen en probeert eigen bedenksels in beelden te vatten..

De Kerkhof-galerie en beeldentuin is te vinden aan de Overweersepolderdijk 24, 1442 AC in Purmerend.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *