Even niet parkeren deel Wolgalaan

10/11/2020

Bewoners van Rotterdamhaven en Piraeushaven zijn via een bewonersbrief ingelicht over het opheffen van de tijdelijke parkeerplekken aan de Wolgalaan. Binnenkort start de bouw op de twee overgebleven velden (veld J en Veld I) door ABB bouw en HSB. Dit betekent dat het op de Wolgalaan drukker wordt met bouwverkeer. Om het bouw- en bewonersverkeer veilig te laten plaatsvinden, is het nodig om de parkeervakken aan de noordzijde van de Wolgalaan op te heffen zolang er gebouwd wordt.

Dit betekent dat de aangebrachte (in tijdelijke verharding) parkeerplaatsen aan de noordkant van de Wolgalaan worden opgeheven. Aan de westzijde (tussen de Rotterdamhaven en de A7) is voldoende ruimte om te parkeren. De uitstaphalte van de bus wordt tijdelijk ongeveer negentig meter in westelijke richting verplaatst.

Planning
De tijdelijke parkeerplaatsen worden in de week vanaf 16 november opgeheven en door de bouwers in gebruik genomen. Er kan dan niet meer geparkeerd worden. Naar verwachting worden de woningen medio 2022 opgeleverd. Daarna komen de parkeervakken in definitieve vorm weer terug.

Bron: Gemeente Purmerend

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

2 comments

  1. W.Keirsgieter schreef:

    Voldoende ruimte valt nog te bezien, er zijn slechts 20 plaatsen nog vrij bij de Rotterdamhaven. En dan komt daar ook nog een kavel met bedrijsunits die bebouwd gaat worden en medio 2021 opgeleverd gaat worden. Ik denk dat daar voor de bouw het kleine parkeerplek daarvoor opgeofferd gaat worden. Weer 25 parkeerplaatsen minder. Dus voldoende ruimte, ik weet het niet.

  2. H N van Niekerk schreef:

    parkeren word een groot probleem, ten eerste medewerkers uit het stadje parkeren hier hun auto. Ten tweede bewoners van de oslohaven parkeren ook hun auto bij de rotterdamhaven ivb met de bus sluis. avonds is het al aardig vol. en als daar ook overdag nog de bouwvakkers er bij komen . er word ook door de bewoners van de kop van west bij de rotterdamhaven geparkeerd. dus het word behoorlijk druk. Ja een oplossing ??? ik weet het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *