Ervaar het Beusebos zelf!

25/09/2014

BeusebosOp zondag 5 oktober organiseert de actiegroep Red het Beusebos een middag waarop iedereen kennis kan maken met dit kleine maar prachtige bos:

De Beusebos Experience. Aanleiding voor deze middag is het plan van de gemeente Purmerend om dit stuk natuur te verkopen aan commerciële partijen om er bijvoorbeeld een hotel of bedrijventerrein van te maken.

Vanaf 13:00 uur zullen er verschillende gratis activiteiten worden georganiseerd in het Beusebos dat is gelegen tussen de Karwei Bouwmarkt en de snelweg A7. Je kunt mee met echte natuurwandelingen onder leiding van flora- en faunakenners. Wist je bijvoorbeeld dat er in het bos meer dan tachtig verschillende vogelsoorten leven waaronder sperwers, kiekendieven en buizerds? De diversiteit aan boomsoorten is ook veel groter dan bijvoorbeeld het Purmerbos. Ook aan de kinderen is gedacht, zij kunnen een natuurspeurtocht volgen waarbij ze veel leren over de dieren en planten in het bos. Ze verdienen hiermee zelfs een echt boswachtersdiploma!

Daarnaast wordt er een bootcamp gehouden door Reborn Sports waarbij iedereen fysiek tot het uiterste kan gaan tussen de takken, bladeren en modder. Wil je wel de wildernis in maar liever wat rustiger? Er wordt voor de echte survivalers een expeditie georganiseerd in het bijna ondoordringbare zuidelijk deel van het bos. Hier waan je je echt in de wildernis. De hele dag wordt vanuit de lucht prachtig in beeld gebracht met een drone van het drone-demonstratieteam.

Dus, altijd al eens willen bootcampen in het bos? Benieuwd naar de rijkdom van de natuur? Of wil je zelf live een drone in actie zien?

Kom dan zondag 5 oktober tussen 13:00 u en 17:00 u naar het Beusebos en kom ervaren waarom dit bos behouden moet blijven.

De ingang van het bos is ter hoogte van de kruising Oude Provincialeweg – Neckerstraat. Er zijn maar een zeer beperkt aantal parkeerplaatsen aanwezig maar de echte natuurliefhebber komt natuurlijk ook op de fiets. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers zijn alle activiteiten gratis.

Like ons ook op Facebook: www.facebook.com/redhetbeusebos

Vragen? Mail naar beusebos@gmail.com

De actiegroep Red het Beusebos is een samenwerking tussen Milieudefensie Waterland en wijkbewoners.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *