Er staat een paal in de straat…

18/01/2019

Bewoners van de Hazepolder keken vreemd op toen er opeens een laadpaal op het Troelstraplein stond. Parkeren in deze wijk, zeker in de avonduren, geeft nogal problemen en het wegvallen van twee plekken voor opladen van elektrische auto’s valt meteen op. Er stond geen bord bij, zodat onduidelijk was welke bepalingen er zouden gelden. Het bord is inmiddels (scheef) geplaatst en dat betekent dat voor gebruik van deze plekken, door uitsluitend elektrische auto’s, het geldende parkeertarief moet worden betaald en de autoook daadwerkelijk oplaadt. Auto’s die hier niet aan voldoen, riskeren een boete van 90 euro plus 9 euro administratiekosten.

De verbazing van bewoners kwam mede door het per abuis niet versturen van een bewonersbrief door de gemeente en, volgens bewoners, de datum van aankondiging in de krant (vakantieperiode/geen bezorging). Een bewoner vatte het kernachtig samen: “Die paal is uit de lucht komen vallen.”

Op verzoek
De aanleg van dit oplaadpunt is gebeurd op verzoek van één of meerdere bewoners uit de buurt met een elektrische auto. Eigenaren van een elektrische auto die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein hun auto op te laden, kunnen bij de gemeente een verzoek indienen voor het inrichten van een openbaar oplaadpunt in hun wijk. Tweemaal per jaar bekijkt de gemeente de verzoeken en worden er locaties aangewezen. Een belangrijke richtlijn is dat oplaadpunten uitsluitend op zichtlocaties komen, zoals winkelcentra of op/nabij doorgaande wegen. Zo wordt er maximaal gebruik gemaakt van de oplaadpunten.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Auke Plantinga via het Klantcontactcentrum van de gemeente (0299) 452 452 of per e-mail: verkeer@purmerend.nl.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. Maarten Kuiper (Bewoner) schreef:

    Het is duidelijk dat de bewoners op het verkeerde been zijn gezet door vertegenwoordigers van de gemeente.
    Het was niet mogelijk parkeervergunningen te krijgen als in de Bloemenbuurt. Wat ik toen ook heb verteld dat je geen last heb van publiek uit de stad of restaurants.Nu wordt er ook gebouwd op de kop van west. Ik persoonlijk zie het probleem er al aankomen. Maar eigenlijk is het er nu al. Het wordt tijd dat er een afvaardiging komt van huurders(ook achterin uit de Hazepolder) en eigenaren komt die met gemeente gaat praten om de voorwaarden van het parkeren gaat aanpassen zoals in de Bloemenbuurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *