Eervolle vermelding Melkwegbrug

29/03/2013

De Melkwegbrug in Purmerend heeft een eervolle vermelding gekregen van de branchevereniging voor Nederlandse architectenbureaus (BNA). De eervolle vermelding maakt onderdeel uit van vijf nominaties voor de architectuurprijs ‘Gebouw van het jaar 2013’.

De eervolle vermelding is een kroon op het werk van de architect van de Melkwegbrug, Next Architects. Ook de gemeente Purmerend is er trots op dat de Melkwegbrug als eervolle vermelding is gekozen uit 115 inzendingen. Wethouder Hans Krieger: ‘De Melkwegbrug is een beeldbepalende brug voor onze stad. Een verbinding die bovenal goed wordt gebruikt. Dan is het altijd leuk om te merken dat de ‘vakmensen’ de brug ook bijzonder vinden.’

De vakjury staat onder leiding van Edwin Oostmeijer (Edwin Oostmeijer Projectonwikkeling) en bestaat verder uit Titus Mars (DAAD Architecten), Guus Zeilemaker (Phi Architectuur), Bert Dirrix (dierendirrix) en Flip ten Cate (Federatie Welstand). Alle ingezonden projecten zijn te zien op www.bnagebouwvanhetjaar.nl.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

3 comments

 1. Gezina schreef:

  Het mag dan een kroon zijn op het werk van de architect, maar als niemand van de boog gebruikt maakt blijft het toch weggegooid gemeenschapsgeld.

  Ik zag op de site ook nog iets staan over de turborotonde. Misschien kunnen ze de boog daar plaatsen.Kunnen de voetgangers daar, zonder het verkeer te hinderen mooi oversteken.

 2. Jaap Purmerend schreef:

  Gewoon een schande die eervolle vermelding.

 3. Key schreef:

  mooie brug op zich, maar praktisch absoluut niet.

  Persoonlijk vindt ik het ook weggegooid gemeentegeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *