Eerste prik in De Beuk 

16/01/2021

Foto: GGD Zaanstreek-Waterland

GGD Zaanstreek-Waterland is op vrijdag 15 januari 2021 gestart met vaccineren van het zorgpersoneel van verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties. Sonja Kerssens, gespecialiseerd verpleegkundige van De Zorgcirkel, ontving de eerste prik in Sportcomplex De Beuk in Purmerend. De GGD Zaanstreek-Waterland gaat vanaf vandaag zeven dagen per week van 8.00 uur tot 20.00 uur vaccineren. Per dag kunnen 300 zorgmedewerkers een prik krijgen. In deze eerste fase voorzien we ruim 6000 zorgmedewerkers van een vaccin. Vanaf half februari zijn thuiswonenden vanaf 60 jaar aan de beurt.

Ondertussen bereidt GGD Zaanstreek-Waterland zich voor op het vaccineren van volgende doelgroepen. De GGD zoekt momenteel naar een tweede vaccinatielocatie in Zaanstad. 
Sonja Kerssens, praktijk- en wondverpleegkundige, werkt op verschillende afdelingen binnen zorginstelling De Zorgcirkel. “Ik zie het vaccin als hét middel om uit deze coronacrisis te komen. Dit doe ik niet alleen voor mijzelf, maar zeker ook voor onze kwetsbare ouderen (cliënten) en mijn naasten. Het uiteindelijke doel is verspreiding van het virus te voorkomen. Tijdens de eerste lockdown heb ik ondersteund op de COVID afdeling. We hebben allemaal de gevolgen ervaren van het sluiten van onze verpleeghuisdeuren. Dit heeft een grote impact gehad op ons allemaal. Met name op onze cliënten die juist de betrokkenheid en liefde van hun familie/vrienden hard nodig hebben. Gelukkig is er door het vaccin nu licht aan het eind van de tunnel.”

Bron:  GGD Zaanstreek-Waterland.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *