Eerste paal Heel Europa op 28 februari

21/02/2013

De feestelijke paal die donderdag 28 februari 2013 wordt geslagen voor woon-leefcomplex Heel Europa in Purmerend is met recht een ‘maatschappelijke mijlpaal’. In de eerste plaats vanwege het feit dat Wooncompagnie, ondanks de economisch zware tijden, start met de bouw van het meest bijzondere project uit haar geschiedenis. Verder is het uniek dat dit project in de Weidevenne het resultaat is van een even intensieve als succesvolle samenwerking tussen verschillende (zorg)partijen.

Samen werken aan een bijzonder project

Heel Europa is een initiatief van de gemeente Purmerend, Wooncompagnie en verschillende zorgpartijen, zoals de Regionale Instelling Beschermd Wonen Zaanstreek-Waterland en West-Friesland (RIBW ZWWF), De Prinsenstichting en de Stichting Wonen en Zorg Purmerend (SWZP). Clup Welzijn gaat daarbij ook activiteiten ontplooien. Samen is nauw gewerkt aan dit bijzonder project: een (h)echte buurtgemeenschap voor mensen met en zonder specifieke zorgvraag voor de bewoners in het gebouw, maar ook voor de buurt. Van welke leeftijd dan ook.

Gedeputeerde Elvira Sweet verricht officiële handeling

De feestelijke paal voor Heel Europa wordt donderdagmiddag 28 februari om 15.00 uur geslagen. Op de bouwplaats is voor genodigden een verrassende feestlocatie ingericht. De officiële handeling wordt verricht door Elvira Sweet, gedeputeerde voor Cultuur, Bestuur en Zorg van de provincie Noord-Holland. Wethouder Hans Krieger van de gemeente Purmerend speelt hierbij een bijzondere rol. Na het officiële gedeelte proosten de aanwezigen op het complex en uiteraard op de samenwerking.

Complex omvat 140 sociale huurwoningen

Heel Europa bestaat uit twee lagen woningen met daarop een parkeerplaats en een imposante woontoren. Het complex omvat in totaal 140 sociale huurwoningen. Hiermee komt Wooncompagnie tegemoet aan de stijgende vraag naar betaalbare woningen voor mensen met een bescheiden inkomen. Daarnaast komen er vier groepswoningen voor ouderen en (zorg)voorzieningen. Van een dagbestedingsruimte, kapsalon, grand café tot dienstencentrum.

Voorzieningen samen beheren

De voorzieningen zijn bedoeld voor bewoners én omwonenden en worden geëxploiteerd door een speciaal samenwerkingsverband. In deze zogeheten Social Firm hebben verschillende partijen zitting. Ook is er een grote binnentuin, die fungeert als een ware ontmoetingsplaats voor alle (buurt)bewoners. De oplevering is eind 2014 gepland. Meer weten over Heel Europa? Volg het project op Facebook.

Bron: Wooncompagnie

foto: Facebook Heel Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.