Eerste editie Beemster Light Festival

27/11/2019

Op 1 december 2019 is het precies twintig jaar geleden dat UNESCO aan Droogmakerij de Beemster de status Werelderfgoed verleende. Om dit te vieren wordt van 1 t/m 20 december het Beemster Light Festival georganiseerd. In dit festival werken ruim dertig buurtverenigingen, de drie basisscholen, het Beemster bedrijfsleven, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeenten Beemster en Purmerend samen om De Beemster en haar kernen twintig dagen lang volop in de spotlights te zetten.

Het festival wordt op 1 december om 16:30 uur op de Marktpleinen in Middenbeemster geopend met zang, dans een lasershow en Turn-on-the-Lights. Vanaf dat moment zullen tijdens avonduren in de hele Beemster verschillende lichtobjecten twintig dagen lang te bewonderen zijn. Onder andere het kunstproject Waterlijn, waarbij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in samenwerking met Beemster kunstenaar, Wil van Blokland op een bijzondere manier laat zien hoe hoog het water zou staan als de polder niet beschermd zou worden door de Ringdijk. Dit project is een voorbeeld van de lichtobjecten/projecten die in deze periode te bewonderen zijn. Tijdens het Beemster Light Festival zijn de VISIT Beemster Twizy’s  (tweepersoons elektrische auto) te huur als onderdeel van een leuk arrangement.

Speciale evenementen
Verder staan tijdens het festival in de weekenden om de beurt de vier kernen van De Beemster in de spotlights. Daar worden dan speciale evenementen georganiseerd. zoals de Kattenoogjestour, waarbij je op een speciale manier door Westbeemster wordt geleid. De Smikkelfakkeltocht brengt je in kleine groepen langs bijzondere plekken in Noordbeemster in combinatie met een lekker hapje en in Middenbeemster kun je de Beemster8loop wandelen of hardlopen en in Zuidoostbeemster wordt een historische wandeling langs de lichtobjecten georganiseerd.

Kopergravure
Ook het Arboretum doet mee met een avondopenstelling. Daarnaast zijn in De Bonte Klaver in Noordbeemster de foto’s te bewonderen die ingezonden zijn voor het fotoproject Beemster in beeld. Ook stelt de gemeente voor het eerst de originele kopergravure ten toon aan het publiek. Kijk voor meer informatie op www.visitbeemster.nl of volg het Beemster Light Festival op Facebook en Instagram.

Klik op deze link voor het hele programma.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *