Duurzaam, lekker en gezond eten in Purmerend

08/07/2022

Onlangs ging in Purmerend de YourChoice campagne van start. Gemeente Purmerend komt in samenwerking met Spurd en ondersteuning van Greendich als één van de eerste gemeenten met een campagne die gezonde en duurzame gerechten onder de aandacht brengt. De bedoeling is dat restaurants aandacht geven aan de YourChoice (Uw Keus) campagne en een eigen gezond en duurzaam gerecht op de kaart zetten. Voor Purmerend zijn deze gerechten tot 5 september te vinden in acht restaurants.

Na de opening en een presentatie door Judith Groen vertelt wethouder Harry Rotgans (Gezondheidszorg) ook wel eens te zoeken naar een restaurant, waar een duurzame en gezonde of vegetarische maaltijd op de menukaart staat. Met deze campagne wordt dat nu makkelijker gemaakt, want maar liefst acht restaurants in Purmerend en Beemster hebben zich aangesloten bij YourChoice en zijn te herkennen aan de sticker bij de ingang en bij het gerecht op de menukaart.

Lokale producten
Alle gerechten zijn door Greendich – landelijk expertisecentrum voor begeleiding van voedselaanbieders – getoetst op diverse criteria. Onder andere de hoeveelheid groente, hoeveelheid en soort eiwit (plantaardig of dierlijk) en het gebruik van lokale en seizoensproducten. Tijdens de campagne wordt bijgehouden hoeveel duurzame en gezonde gerechten verkocht worden.

Meer informatie is te vinden op www.purmerend.nl/yourchoice.     

Bekijk de promotievideo hier: 

https://www.youtube.com/watch?v=jtV-VQZvucU

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.