Doortrappen FietsEvent voor zestigplussers

08/08/2021

Woensdag 18 augustus is er het gratis Spurd Doortrappen FietsEvent voor zestigplussers die alles willen weten over verantwoord en met plezier kunnen blijven fietsen. Spurd en diverse partners hebben hiervoor een aantrekkelijk en gevarieerd programma samengesteld. Op het terrein van de IJs en Inline-Skateclub in Purmerend is veel te zien, is met verschillende soorten fietsen veel te proberen en is er veel – ook maatwerk – informatie te verkrijgen. Bovendien vertrekt vanaf het terrein onder professionele begeleiding twee keer een fietstoer.

Fietsen is op latere leeftijd vaak minder makkelijk en dat betekent te vaak dat mensen voor altijd van hun fiets afstappen, omdat ze niet meer durven fietsen. Dat is jammer want wie niet fietst is minder mobiel en daarmee meer gebonden aan het eigen huis. Fietsen is gezond bewegen en bevordert zelfstandigheid. Wie verantwoord blijft fietsen, komt nog eens ergens en fietsen met anderen is ook samen plezier hebben. Het Spurd Doortrappen FietsEvent brengt voor zestigplussers ter oriëntatie activiteiten en informatie over fietsen op één plek bij elkaar.

Koffie en thee
Het terrein van de IJs en Inline-Skateclub Purmerend (Trimpad 10 in Wheermolen) is open vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur. Doorlopend zijn er activiteiten en kan men informatie ophalen bij Espria, Fietsersbond, Fysiotherapeuten voor Purmerend, Koopman Optiek, Medipoint, Piet de Jongh fietsspecialist, sportorganisatie Spurd, Univé en De Zorgcirkel. Voor rustmomenten en ontmoeting is er koffie en thee. Er zijn elektrische en aangepaste fietsen, waaronder de duofiets en rolstoelfiets te zien, een testritje is mogelijk en voor vragen zijn er deskundige adviseurs.

Sjaak van Westen

Quick scan
Op een uitdagend fietsparcours krijgt men tips en trucs over verantwoord en veilig fietsen. Het is mogelijk het gezichtsvermogen te laten testen, want veilig fietsen begint met goed kunnen zien. Fysiotherapeuten kunnen met een zogenoemde quick scan de fietsvaardigheid beoordelen. Er is informatie over fietsen en verzekeringen en wie een fietsmaatje zoekt kan zich laten informeren en registeren. Om 11.15 uur en 13.15 uur vertrekken onder begeleiding van Ria en Gerard de fietstoeren, per toer kunnen maximaal twintig fietsers mee.

Aanmelden kan voor woensdag 18 augustus via info@spurd.nl en tijdens het Spurd Doortrappen FietsEvent als er nog plaatsen beschikbaar zijn. Een uitgebreid overzicht van het aanbod activiteiten en informatie staat op de website van Spurd.

Bron: Spurd.    Video over Spurd Doortrappen  

Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel…  https://www.youtube.com/watch?v=IxgWyQitCGo   

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *