Dit weekend geen groot onderhoud A7

01/11/2012

Dit weekend zal er geen groot onderhoud aan de A7 bij Purmerend plaatsvinden in verband met slechte weersomstandigheden. De werkzaamheden schuiven een weekend door. Dit betekent dat er ook gewerkt wordt van vrijdag 9 november 20.00 uur tot maandag 12 november 05.00 uur.

Werkzaamheden

Het asfalt is aan vervanging toe en krijgt een nieuwe laag. Ook krijgen viaducten nieuwe voegovergangen en worden de vangrails waar nodig vernieuwd.

Doorgaand verkeer: één rijstrook in beide richtingen

Tijdens de werkzaamheden is in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar over een traject van meerdere kilometers. Ook moeten verschillende op- en afritten bij Purmerend tijdelijk worden afgesloten.

Omleidingen en vertragingen en vananaarbeterkaartje

Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met ernstige vertraging (meer dan 30 minuten). De omleidingroute wordt met gele borden langs de weg aangegeven. Rijkswaterstaat raadt aan om tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen of van andere alternatieve reismogelijkheden gebruik te maken.

Tijdens de werkzaamheden biedt Rijkswaterstaat u het vanAnaarBeter-kaartje voor de bus en trein aan. Het vanAnaarBeter-kaartje voor de trein is geldig tussen Amsterdam en Hoorn.

Kosten: € 2,50 per kaartje (retour 2e klas).

Te koop bij de kaartautomaten op de NS-stations onder de knop ‘Acties/Evenementen’. Het kaartje is één dag geldig. Vergeet niet uw kaartje te stempelen in een van de gele stempelautomaten.

De dagkaart voor de bus geldt tussen Purmerend en Amsterdam (in beide richtingen). U kunt daarmee in de weekenden van oktober voordelig reizen. Kosten: € 2,50 per kaartje. De kaartjes voor de bus zijn gelimiteerd tot de lijnen:

  • 301 (de Rijp- Purmerend- Amsterdam CS),
  • 306 (Middenbeemster- Purmerend-Amsterdam CS )
  • 308 (Purmerend West- Amsterdam CS)

Deze kaarten zijn uitsluitend te koop via de website van See Tickets.

Kijk voor meer informatie op: www.rijkswaterstaat.nl/A7

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. Dorus schreef:

    Alweer geen groot onderhoud dit weekend suggereert de kop?

    Dacht al dat het weer een weekend werd uitgesteld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *