Diamanten huwelijksfeest in Weidevenne

19/10/2019

Burgemeester Don Bijl kwam donderdag 17 oktober met een grote bos bloemen op visite bij Jan en Coby Huider in de Woonstate W.C.J. Passtoors aan de Karavaanstraat. Jan is 81 jaar en geboren in Velsen, en Coby is 76 jaar en geboren in Amsterdam. Ze leerden elkaar kennen bij een goede vriend van Jan. Na hun verkeringstijd stapten ze in het huwelijksbootje en kregen een woning in Amsterdam, de stad die Coby nog steeds zeer na aan het hart ligt, maar waar de gezelligheid volgens haar ‘niet meer is wat het was’.

Het was een spontane ontvangst en ondanks de onverwachte aanwezigheid van een leger fotografen liet Coby met een gulle Amsterdamse lach weten erg blij te zijn met het bezoek van de burgemeester. “Dit gebeurt maar een keer in je leven en dan wil ik geen locoburgemeester op bezoek, maar de echte.” Na het poseren van Coby, Jan en de burgemeester voor de fotografen, werd aan de grote tafel koffie ingeschonken en ging het bruidspaar in gesprek met de burgemeester over de afgelopen zestig jaar.

Mokummers
Jan heeft lang gewerkt als vrachtwagenchauffeur en de laatste jaren op speciale vervoersbusjes. Coby zorgde voor de kinderen en dat het huishouden op rolletjes liep. Ze kregen drie kinderen, werden grootouders van vijf kleinkinderen en overgrootouders van vijf achterkleinkinderen. Toen ze veertig jaar geleden een mooie eengezinswoning in Purmerend konden krijgen, vertrokken ze met pijn in het hart uit Amsterdam, maar eenmaal verhuisd bleken de buren ook allemaal ‘Mokummers’ te zijn.

Westertoren
Jan was altijd in de weer met het repareren van fietsen en Coby is nog steeds creatief bezig. Trots wijst ze op een mooi schilderij van de Westertoren, gemaakt van kleine steentjes. Coby en Jan zijn beiden liefhebbers van Thaise kunst, maar nog nooit in Thailand geweest. Wel vijfentwintig jaar lang naar de camping in Renswoude, waar ze een stacaravan hadden.

Jan en Coby, de redactie van Weidevenner.nl feliciteert jullie  van harte met het diamanten jubileum.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *