Deur dicht bij Deen Weidevenne

14/09/2021

vlnr: Renate, Kira Thorsten, Lisa en Sabine.

Einde van een tijdperk. In1999 startte supermarktketen Deen met een noodwinkel in het toen nog prille Weidevenne. In 2006 verhuisde de zaak naar het nieuwe winkelcentrum Weidevenne en nu, 22 jaar later, sluit Deen definitief de deur op het Van Damplein. Alle Deen winkels in Purmerend worden in de komende periode omgebouwd en gaan daarna verder onder een andere naam. Voor Weidevenne houdt dit in dat op maandag 27 september Albert Heijn hier zijn deuren zal openen. 

Voordat maandag de deur om 17.00 uur op slot gaat, komen nog heel wat klanten even een boodschap halen bij de winkel. Veel schappen zijn al leeg en sommige mensen zijn verbaasd dat Deen nu definitief gaat sluiten. De meeste klanten vinden het jammer: Een klant die nog een van de laatste bakjes gesneden fruit weet te scoren denkt dat internet de veroorzaker is. “Er wordt steeds meer online gewinkeld en om daarin mee te gaan moet je flink investeren. Daarom begrijp ik het wel, maar vind het jammer.”

Vertrouwd

Een andere klant die tevergeefs brood en vleeswaren loopt te zoeken bij inmiddels lege vakken is niet blij met het vertrek.“ Ik doe hier altijd mijn vaste boodschappen, alleen voor speciale dingen ga ik naar AH. Ik zal het gaan missen, en waarschijnlijk ook merken in mijn portemonnee.”  Een bijna laatste klant: ”Het is zo vertrouwd, ik kom hier al vanaf het begin. Ik ben echter wel blij dat het personeel gewoon meegaat, maar het zal zeker even wennen zijn.”

Vreemd
Een medewerker kijkt op het laatst nog even weemoedig om zich heen. “Ik heb hier al aardig wat verbouwingen meegemaakt, en nu gaat de winkel helemaal leeg, alles zal gestript worden, en dat is best een vreemd gevoel.” Een ander ziet het als een uitdaging om bij Albert Heijn te gaan werken. “De bedrijfscultuur is daar toch anders. Deen is echt een familiebedrijf en dat merk je.”

Lisa koopt ontbijtkoek

Champagne
Tegen vijf uur komen alle medewerkers bijeen om de laatste klanten met een applaus en een vriendelijk ‘tot ziens’ uit te zwaaien. Renate en Kira lopen met de laatste volle boodschappenkar naar buiten, samen met Sabine en haar dochtertje Lisa en ontvangen een fles champagne van bedrijfsleider Thorsten Seeburger. Kleine Lisa wordt verrast met maar liefst drie grote ballonnen.

Leeg

En dan, even na 17.00 uur, is het tijd om de deuren echt te sluiten en op slot te draaien. Het einde van een tijdperk. Voor de medewerkers is het nog even hard aanpakken om de winkel helemaal leeg te maken. Daarna krijgen zij een interne opleiding bij Albert Heijn en zullen in nieuwe outfit de klanten weer ouderwets begroeten op 27 september om 09.00 uur. Namens alle klanten: Deen bedankt.

 

 

 

 

 

 

De knoflooksaus wordt gelukkig overgenomen.

Lege winkelpaden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *