Denktank gaat van start!

26/11/2012

De informatiebijeenkomst van 20 november voor de Denktank Wijkplein Weidevenne was een geslaagde avond. Deze avond werd georganiseerd door de wijkkerngroep Weidevenne in samenwerking met Clup Welzijn. Marianne Klein van Clup was blij met de ideeën en opmerkingen van de bewoners.

Marianne Klein:” Wat deelnemers aan de Denktank zich vooral moeten realiseren is de nieuwe visie: Niet meer u vraagt en wij draaien, maar vooral u wil iets, hoe kunnen we u hierbij helpen om dit te realiseren. Daarbij is het nu van belang om te weten over welke faciliteiten zo´n ruimte moet beschikken. “ Al snel werd duidelijk dat een ruimte waar men elkaar kan ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee, voor of na een cursus of volksdansles, heel belangrijk is.

Een bewoner uit deelwijk Europa zou graag gebruik willen maken van het toekomstige wijkplein maar dat wordt moeilijk omdat er geen openbaar vervoer is naar het centrumgebied van Weidevenne. Sylvia de Blij van de afdeling maatschappelijke ontwikkeling van de gemeente gaf aan dat ook hiernaar gekeken wordt.  Aan het einde van de avond werd besloten om daadwerkelijk verder te gaan met de Denktank. Er werd een groep gevormd bestaande uit kerngroepleden en bewoners die samen met Marianne Klein verder de plannen gaan uitwerken. Een aantal bewoners die zich al hadden opgegeven maar vanavond niet konden, wordt binnenkort benaderd. In februari 2013 moet er een advies aan de raad gegeven worden dus het wordt geen lange termijn proces.

Wilt u meedoen met de Denktank Wijkplein Weidevenne? Vele handen maken licht werk, dus meldt u zich aan via wijkkerngroepweidevenne@gmail.com of stuur een brief naar Wijkkerngroep Weidevenne, p/a Andesstraat 9, 1448 TV Purmerend. Telefoonnummer: 0299-430815. De volgende bijeenkomst is op 4 december om 19.30 uur in de Orangerie van Zuidland aan het Abel Tasmanplein.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *