Demonstraties glasambacht in VVV | Museumwinkel

01/12/2020

Hans Schipper foto: www.schipper-doorzichtig.nl

In de aanloop naar de Kerstdagen zal glazenier Hans Schipper in totaal drie dagen zijn glasambacht demonstreren in de VVV | Museumwinkel in de Peperstraat te Purmerend. Op drie woensdagen (2, 9 en 16 december) is de kunstenaar aanwezig om live zijn glazen kerstboomhangers te maken. Niet alleen wordt gedemonstreerd hoe het glas wordt gesneden, geslepen en gesoldeerd, de hangers zijn ook te koop. Bezoekers kunnen zo uit eerste hand ervaren hoe deze bijzondere hangers worden gemaakt en inspiratie opdoen om ook zelf thuis aan de slag te gaan. 

Hans heeft het ambacht van glazenier geleerd bij het Kunstencentrum Wherelant, waar hij diverse cursussen in glastechnieken heeft gevolgd. Al twintig jaar werkt hij zelfstandig als glazenier, eerst alleen in de glas-in-lood-techniek, maar sinds enige jaren beheerst hij ook de Tiffany-techniek.

Wilt u meer weten of een kerstverzameling beginnen, kom dan naar de VVV | Museumwinkel, Peperstraat 35 te Purmerend. Hans is aanwezig op woensdag 2, woensdag 9 en woensdag 16 december gedurende de openingstijden (10.00 – 16.00 uur). 

Bron: www.schipper-doorzichtig.nl

VVV | Museumwinkel

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *