De Wherelanden overgedragen aan Odion

04/07/2022

De bouw van complex De Wherelanden aan de Purmerweg is klaar en de appartementen zijn met een enorme sleutel overgedragen aan zorgorganisatie Odion. Ze zijn bedoeld voor cliënten van Odion met een verstandelijke beperking die hier onder begeleiding kunnen wonen. In het gebouw zijn 35 appartementen en drie ontmoetingsruimten, verdeeld over vijf woonlagen. Odion huurt het complex voor minimaal 20 jaar van Intermaris. De komende maanden gaat Odion aan de slag om het gebouw woonklaar te maken.

Intermaris en Odion hebben de woningen samen ontwikkeld. De appartementen hebben geen hal, waar vaak obstakels staan of hangen, en de badkamer is zo ingericht dat een begeleider de ruimte heeft om te helpen bij bijvoorbeeld het douchen. Daarmee geeft Intermaris uitvoering aan de maatschappelijke taak om passende woningen te realiseren voor alle doelgroepen, dus ook voor mensen met een beperking.

Goed gekeken

Cees Tip, directeur bij Intermaris, is erg tevreden over de goede samenwerking. “We hebben samen goed gekeken voor wie we het complex bedoelt is, maar tegelijkertijd is er gebouwd voor de toekomst. Als Odion het gebouw verlaat zijn de appartementen prima geschikt voor onze reguliere huurders.” Zorgmanager van Odion Ageeth Erkamp: “Ook wij zijn blij met de samenwerking met Intermaris. Ze weten goed aan te sluiten bij wat onze toekomstige bewoners nodig hebben”.De cliënten van Odion ontvangen naar verwachting eind juli de sleutel van hun nieuwe woning, zodat ze eind augustus kunnen verhuizen.

Foto’s aangeleverd.

Wherelanden groep

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.