De mummie van Purmerend is tot leven gekomen

08/10/2020

Alex Vallentgoed met boek

Een paar weken geleden presenteerde Alex Vallentgoed zijn boek De mummie van Purmerend, genoemd naar het verhaal over Huig Blokker. Na de presentatie overhandigde Alex het eerste proefexemplaar aan burgemeester Don Bijl en na een paar kleine wijzigingen ging de druk van start. Het plan was om de verkoop van het boek tijdens de Open Monumentendagen op 12 september te starten, maar dat kon helaas niet doorgaan. Door een fout in de productie moest de hele oplage terug naar de drukker en was het wachten op een nieuwe mummie.

Graf Huig Blokker, mummie van Purmerend

Deze week kwam het goede nieuws: Het boek is klaar! Schrijver Alex Vallentgoed  controleerde de hele oplage, zoende zijn echtgenote, maakte een vreugdedans en nu mag iedereen het weten: ‘eindelijk is het zo ver, de mummie van Purmerend is tot leven gekomen’.

‘Wie op de oude begraafplaats aan de Nieuwstraat rondloopt waant zich in het Purmerend van vroeger. Burgemeester Jonkheer C. van Citters, dokter J. J. Maats, W. Eikenboom, Isse de Vries, notaris N. Doncan, H. Swidde, W. Zadetis, en Huig Blokker de mummie van Purmerend. Vele bekende namen van bewoners die toen leefden, staan gebeiteld of geschilderd op de grafstenen. In een hoekje van het kerkhof geven kleine grafsteentjes met vrijwel niet meer te lezen tekst aan dat er ook kinderen werden begraven. Niet iedereen kon zich een grafsteen veroorloven, en kreeg dan slechts een nummer. Achter alle bewoners van het kerkhof schuilt een verhaal en over ruim dertig van hen heeft Alex Vallentgoed een boek geschreven.’ weidevenner.nl  5 september 2020

Het boek De mummie van Purmerend ligt vanaf vandaag in de winkels. Zaterdag 17 oktober vanaf 10.00 uur signeert Alex zijn boek bij Het Leesteken. Bestellen kan ook via a.vallentgoed@chello.nl. Bezorging binnen Purmerend en Beemster is gratis.

Tip: Leuk idee voor 5 december!

Piet Jonker in gesprek met Alex Vallentgoed

Klik hier om het miniview met Alex Vallentgoed te bekijken.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

2 comments

  1. Cisca de Boer schreef:

    In het eerder bericht stond 10 oktober vermeld toch? Vandaag was Alex niet aanwezig bij Het Leesteken, jammer hoor (heb natuurlijk wel het boek gekocht).

    1. Conny Dijkstra schreef:

      Ja klopt, er stond een foutje in het persbericht. Volgende week nog een kans om Alex te ontmoeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *