De Beusebos belevenis

19/06/2015

beusebos mooiZondag 21 juni van 13.00 tot 17.00 uur organiseert stichting Vrienden van het Beusebos i.o. de tweede Beusebos Belevenis. Met een natuurwandeling, sjamanistische workshops, een kinderspeurtocht, een optreden van Vleppyie Auwurs.

“Echt iedereen moet het Beusebos met eigen ogen komen bekijken”, zegt Eric Kooijman,woordvoerder van de stichting Vrienden van het Beusebos i.o. “Wij hebben het niet voor niets over de verborgen parel van Purmerend. Veel Purmerenders die niet in de directe omgeving wonen, kennen het prachtige natuurbos nog niet en kunnen zich niet voorstellen dat het met 17 hectare zo groot als ons stadscentrum is.”
“Het Beusebos zou moeten worden gekapt voor een bedrijventerrein met hotel en autoboulevard. Maar dit bos biedt bezoekers een oase van rust pal naast de drukke A7, het levert zuurstof, recreatiemogelijkheden en huisvest allerlei planten en dieren. Het is een onbespreekbaar plan voor deze specifieke locatie, vinden wij.”

Naast de geplande boswandeling staat er een kinderspeurtocht gepland die de kinderen dwars door het bos voert. “En we willen bezoekers graag een bijzondere ervaring bieden, daarom houden we op een rustige plek, diep in het bos, Sjamanistische workshops. Er is ook een workshop waaraan kinderen vanaf ongeveer tien jaar mee kunnen doen en er staan nog wat kleine activiteiten op het programma”, aldus Eric.

Bij de informatiestand van de Vrienden van het Beusebos kunt u de aktie ‘Red het Beusebos’ steunen door de nieuwe ‘I love Beusebos-button’ te kopen voor 2,50. Ook kunnen particulieren voor 25 euro en bedrijven voor 50 euro symbolisch een boom adopteren. Ook kunt u er de Red het Beusebos-petitie ondertekenen of even gezellig een praatje maken.

De Beusebos Belevenis is zondag 21 juni van 13.00 uur – 17.00 uur en voor iedereen gratis toegankelijk. De ingang van het Beusebos vindt u op de Oude Provinciale weg naast het viaduct over de A7 en schuin tegenover Neckslag en Karwei. Kijk op www.beusebos.nl voor het actuele programma.

beusebos-belevenis-Purmerend-640

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *