Davtyan wint brons op WK judo 

25/10/2019

Hendrik Koppe en Arshak Davtyan, foto: Ann Davtyan

Zaterdag 12 oktober wist de Purmendse Judoka Arshak Davtyan de bronzen medaille in de wacht te slepen op het WK veteranen in het Marokkaanse Marrakech. Voor Davtyan, die ook in 2012 brons behaalde, was het een geweldige judodag. In de klasse M4 (45-49 jaar) -100kg begon hij sterk aan het toernooi door de Slowaak Kossuth, de Fransman Craffe en de Duitser Rossberg te verslaan met goed aanvallend judo. In de halve finale haperde het enigszins en ging hij uiteindelijk met drie straffen tegen de Oekraïner Ovcharenko van de ma

Hoewel de teleurstelling groot was, want Davtyan stond op de rempel van de finale,  wist zijn coach, tienvoudig wereldkampioen Hendrik Koppe, hem toch weer op tijd op te peppen voor de strijd om het brons tegen de Spanjaard Jiminex Lopez. Het strijdplan klopte de hele wedstrijd en na een snelle score aan het begin van de wedstrijd wist hij de overwinning binnen te slepen.

‘Het harde trainen van de afgelopen jaren en het structureel werken aan mijn judostijl hebben eindelijk tot een beloning geleid’, aldus Davtyan. Ook Koppe was blij voor zijn judomaat, ‘hij overtreft met dit resultaat, mijn eigen prestatie’.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *