David Nathan hoofdpersoon in Sterren op het doek 2021

21/11/2021

Op 20 november 2021 vond in theater De Purmaryn voor de vijfde keer de Purmerendse Sterren op het doek plaats. Wie dit jaar de Purmerendse Ster op het doek is, was tot dat moment nog een mysterie, maar om klokslag twee uur stapte goochelaar David Nathan binnen. Twaalf kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend gingen aan de slag om de eerste contouren in verf, krijt, houtskool of andere materialen op het doek te zetten.

De inleveringsdatum voor de eindresultaten is 8 januari 2022. Daarna worden de doeken tentoongesteld in De Purmaryn en kunnen bezoekers aangeven welk kunstwerk zij het beste vinden. David Nathan zal op 5 februari zijn favoriete kunstwerk kiezen. Beide winnaars krijgen een mooie prijs en natuurlijk de nodige eer.  De vier vorige edities waren het achtereenvolgens Kees Kasbergen, Marcel Kapteijn, Eveline Tijmstra en Frans Spijkerman, die voor de kunstenaars poseerden.

Onder de indruk
David Nathan komt al vroeg in aanraking met de wereld van magie. Voor zijn zesde verjaardag krijgt hij een goocheldoos van zijn ouders. Gefascineerd door de geheimen die zich verschuilden achter de plastic goochelhoed en sponsballetjes, begint hij onmiddellijk de trucs in te studeren. Binnen no time laat David zijn kunsten zien op familie verjaardagen en aan zijn klasgenoten, die erg onder de indruk zijn van de jonge artiest.

Prijzen
Op zijn tiende verjaardag wordt David lid van een goochelvereniging en in datzelfde jaar treedt hij voor het eerst op in een theater. Samen met Ger Copper en Hans Klok werkt hij aan een act en in 2011 wint hij brons op het NK. De jaren daarna wint onder andere de eerste prijs op een Nieuwjaarswedstrijd van de NMU, de publieksprijs op een concours in Lyon, en de derde prijs tijdens een wedstrijd voor de hele Benelux. 

Sterren op het doek is een activiteit van Kunstcollectief Purmerend. info@kunstroutepurmerend.nl.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *