Corona maakt inventief: fruit langs de weg

08/05/2021

Sinds enige tijd zien bewoners op verschillende plekken in de wijk steeds een karretje met allerlei fruit staan. Wie is de man die de aardbeien, ananas, mango’s, frambozen en bessen verkoopt en waarom? René Steenhorst is 56 jaar en geen onbekende in Purmerend. Vanaf zijn 16e zit hij al in de groente en fruit met diverse winkels in Amsterdam. In 1996 verhuisde hij naar Purmerend en heeft jaren de groentewinkel in het Willem Eggert Centrum gehad. In 2009 is hij hiermee gestopt en verder gegaan met het verkopen aan horeca, bedrijven en instellingen. Daarnaast staat hij bij evenementen met vers gesneden fruit, verse sinaasappelsap en bijvoorbeeld aardbeien gedoopt in chocola, maar ook stroopwafels. 

René was te vinden bij allerlei leuke markten, maar ook op de Pier in Scheveningen, bij de Dam tot Damloop en de Van Nellefabriek in Rotterdam. René: “ Ik ging op pad door heel Nederland, maar door corona is dat nu allemaal wat minder en omdat ik toch in Purmerend woon, kwam ik op het idee om met een fruitkraam in de wijk te gaan venten.” Op zaterdag staat hij met zijn kraam altijd in het Centrum, en op andere dagen gaat hij de wijk in. 

Veilig
René: “Ik vind het heerlijk om buiten op een veilige manier mijn fruit te verkopen, en ik merk dat de mensen dat ook fijn vinden. Even een praatje, het is nooit superdruk, en men gaat weer verder. Ik heb inmiddels zo mijn vaste klantjes in de wijk.”  Wil je wat speciaals bestellen of heb je een vraag aan René? Hij is via Facebook: deaardbeienman en via Instagram te bereiken.

Bewaartips
René geeft tot slot nog wat tips voor het bewaren van fruit: fruit wat hard is zoals mango, ananas, meloen en avocado koop die en laat ze liggen tot ze rijp zijn, dat komt de smaak alleen maar ten goede. Zacht fruit bewaren in de koelkast zeker met warmer weer. Aardbeien bewaren in het bakje maar los op een bord is het beste.

De redactie trakteert zichzelf op een doosje aardbeien, want die zien eruit als een plaatje, zonde om te laten staan. En wat gaat René na corona doen? “Eerst maar even afwachten wanneer dat is, want dat kan volgens mij nog wel even duren.”

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *