Contract Stadhuispleingarage getekend

11/11/2020

Jeroen van Velzen, bedrijfsleider K_Dekker bouw & infra b.v. en wethouder Eveline Tijmstra. Foto: Ramon Hagenbeuk.

Op woensdag 11 november tekenden Ron Oudeman (algemeen directeur van K_Dekker)  en Eveline Tijmstra (wethouder Verkeer) de contracten voor de bouw van een nieuwe ondergrondse parkeergarage bij het stadhuis aan de Purmersteenweg. 
Er was in eerste instantie sprake van een garage met drie lagen, maar uiteindelijk is gekozen voor twee lagen. Ron Oudeman: ,,Wij staan te popelen om van start te gaan met dit unieke project.” Bureau voor landschapsarchitectuur Karres en Brands heeft het plein boven de garage ontworpen en gaat dat aanleggen als de garage is afgebouwd.

Eveline Tijmstra is zeer tevreden met de uitslag van de aanbesteding. ,,We hebben gekozen voor kwaliteit. De nieuwe parkeergarage vormt een belangrijke schakel in het parkeerbeleid dat wij voorstaan. Met de Stadhuispleingarage voegen we een aanzienlijk aantal parkeerplaatsen op loopafstand van de binnenstad toe. Daarmee houden we de stad bereikbaar én leefbaar.”

Eerder op weidevenner.nl 24 februari 2020
Op vrijdag 24 februari presenteerde wethouder Tijmstra het plan voor een ondergrondse parkeergarage bij het stadhuis aan de Purmersteenweg. Het college stelde voor een garage te bouwen voor 320 auto’s met daarboven een parkachtig gebied en vroeg de raad om hiervoor een bedrag van 17 miljoen euro beschikbaar te stellen. Volgens de eerste schetsen blijft de vijver behouden en zal worden ingepast in de groene omgeving. De garage is te bereiken via de Purmersteenweg en voor fietsers en voetgangers komt er een nieuwe inrit tegenover de bushalte. De huidige in- en uitrit van het stadhuis komt te vervallen. Het stadhuis is niet rechtstreeks vanuit de garage te bereiken. De Purmersteenweg wordt aangepast, en door het parkeerverwijssysteem kunnen automobilisten straks precies zien waar plek is om te parkeren.

De voorbereidende werkzaamheden starten in het tweede kwartaal van 2021. De oplevering van de garage is gepland eind eerste kwartaal 2023.
  

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

2 comments

  1. Schipper schreef:

    Te klein , netto 200 plekken , te duur , verkeerde plek .

  2. Jan Albers schreef:

    Met zelfreinigend openbaar toilet 24/7 bereikbaar voor alle passanten????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *