Contactclown Flo lapt ramen bij bejaarden in Zuidland Weidevenne

09/04/2020

Woensdag 8 april is het ondanks alle problemen met corona toch een beetje een feestelijke dag voor de dementerende bejaarden in de verpleeghuizen Zuidland, Avondzon, Triton en Jaap van Praag. Dankzij Rotary Purmerend Weidevenne gaat contactclown Flo met een hoogwerker langs de ramen van de bejaarden. Met een emmer, spons en waterspuit gaat zij op grote hoogte ‘de ramen lappen’ onder het zingen van het liedje ‘ O, wat ben je mooi’. De verpleging en bewoners genieten zichtbaar. Velen van hen kennen haar, want Ilona Boersma is naast contactclown ook activiteitenbegeleidster. 

Een stralende Ilona, nadat ze weer veilig op is geland: “Dit is geweldig, ik krijg er zoveel energie van en ik zie dat sommige bewoners me herkennen en meezingen en enthousiast zwaaien. Ik ben enorm blij dat we dit voor hen kunnen doen. Ook voor de verpleging is dit een verzetje wat ze hard nodig hebben, want om elke keer wat nieuws te verzinnen, wordt steeds lastiger.” 

Genieten

Fiona, activiteitenbegeleidster, Hans Sopar, Pieter Struik, Susanne Rozema.

Hans Sopar van Waterland Hoogwerkers heeft samen met twee anonieme donateurs gezorgd voor deze bijzondere ervaring. Susanne Rozema van BurgGolf Purmerend: “De Rotary Purmerend Weidevenne wil binnenkort weer iets anders voor deze bijzondere groep mensen realiseren. Het is ook voor ons leuk om dit te organiseren, hier genieten wij ook van.

Ilona Boersma als contactclown Flo

Heeft u ideeën, laat het ons weten via redactieweidevenner@gmail.com dan zorgen wij dat het bij de juiste persoon terecht komt.  

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *