Computeradvies voor senioren in Weidevenne

08/03/2018

Het Gilde Purmerend en Omstreken doet meer dan het organiseren van Stadswandelingen. Zoals Samenspraak: het begeleiden van mensen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken, de Formulierenbrigade en het Internetcafé. In de Middeleeuwen was de term ‘gilde’ bij verschillende beroepsgroepen een begrip. De meester leerde het vak aan zijn leerling en die kon via gezel tot meester opklimmen. Inmiddels bestaan deze gilden niet meer. Sinds 1985 zijn de gilden in nieuwe vorm echter weer helemaal terug in Nederland. Vrijwilligers dragen hun kennis, kunde en ervaring over aan anderen in de samenleving. Stichting Gilde Nederland is de koepelorganisatie van circa 65 lokaal werkende Gilden.

Gilde Purmerend en Omstreken ging in de jaren negentig van start en is ook in Weidevenne op meerdere plekken actief met een Internetcafé. In Heel Europa kunnen senioren terecht voor hulp en advies over het gebruik van computers, laptops, Ipads en mobile telefoons. Coördinator Cok Schorsij: “We zijn geen schoolmeesters die les geven, we helpen de mensen met problemen waar ze tegenaan lopen bij het gebruik van de computer.” Vrijwilliger Roel Schuring vult aan: “Er moet helemaal niks. Vaak krijgen ouderen gebruikte apparaten van de kinderen en dan is het een hele klus om wachtwoorden en inlogcodes te gebruiken. We geven dan advies en uitleg.” Mevrouw Gina Koekebakker is enthousiast over de hulp van vrijwilligster Angelique Knabe. “Helemaal geweldig, ik ga het gebruiken voor het opzoeken op internet.”

Advies
Ook mensen die overwegen een cursus te gaan volgen kunnen in het Internetcafé terecht. Schorsij: “We richten ons met name op 50-plussers en geven dan advies welke apparaten, programma’s en apps geschikt zijn en maken de mensen wegwijs, zodat ze bij een eventuele latere cursus niet met kromme tenen zitten, maar al iets gewend zijn.”

Het Internetcafé wordt gehouden elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur in Heel Europa. Voor meer informatie kunt u mailen naar: internetcafe@gildepurmerend.nl

 

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *