Coach4you aan de slag voor het nieuwe schooljaar

19/02/2020

De vrijwilligers van C4Y van Gilde Purmerend en Omstreken zijn de afgelopen weken de basisscholen langs geweest met brieven en aanmeldingsformulieren voor het schooljaar 2020-2021. Er is gesproken met de directeur, de interne begeleider of de leerkracht van groep 8 over wat Coach4you kan betekenen voor de brugklassers van het komende schooljaar. De ervaring van de afgelopen jaren heeft geleerd dat de ondersteuning die de coaches geven aan de brugklassers een succes is.

Het gaat hierbij niet om een huiswerkles eenmaal per week, maar om een ondersteuning in de overgang van de basisschool naar het voortgezetonderwijs. Deze overgang is groot: elk uur een andere leraar, een groot gebouw, huiswerk maken, hoe deel je dat in, hoe gebruik je een agenda, hoe bereid je een repetitie voor? Bij al deze vragen kan de coach van C4Y de leerling behulpzaam zijn. De coach komt eenmaal per week thuis bij de brugklassers, waarbij ook iemand van de ouders of verzorgers aanwezig is.

De coaches hebben cursussen van C4Y Nederland gevolgd. Er zijn regelmatig bijeenkomsten, waarin de opgedane ervaringen besproken worden. De interne begeleider of de leerkracht van groep 8 kan de leerling na overleg met de ouders aanmelden en dan volgt een gesprek met de coördinator of een lid van de kerngroep. Als besloten wordt tot een definitieve aanmelding wordt er een geschikte coach voor de leerling gezocht. Die gaat naar de aanstaande brugklasser en ouders om de verdere gang van zaken te bespreken.

Meer informatie is te vinden op de website van Gilde Purmerend en Omstreken: www.gildepurmerend.nl.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *